Herzog, Varşova Ayaklanması 80. yıldönümü için Polonya´yı ziyaret edecek

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 19 Nisan´da Varşova Gettosu Ayaklanmasının 80. yıldönümü için düzenlenen törene katılmak üzere Polonya´yı ziyaret edecek.

Dünya
4 Nisan 2023 Salı

Herzog’un ofisi salı günü yaptığı açıklamada, Herzog'un törenden önce Polonyalı mevkidaşı Andrzej Duda ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile görüşeceğini açıkladı. 

Herzog, Duda tarafından Varşova'daki Polonya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edilecek. Herzog'un ofisine göre iki lider ‘siyasi bir toplantı’ yapacak.Daha sonra Herzog, Steinmeier ve eşleri, Polonya Cumhurbaşkanı'nın öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Herzog ziyaretinin sonlarında Yahudi cemaati üyeleriyle bir araya gelecek ve Varşova'daki Nozyk Sinagogu'nu ziyaret edecek. Herzog ve eşi, Polonya Ulusal Konser Salonu'ndaki Varşova Gettosu Ayaklanmasının 80. yıldönümü münasebetiyle ziyaretlerini özel bir konserle tamamlayacaklar.

Alman işgali altındaki Polonya'nın Varşova Gettosu'ndaki ayaklanma, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilere karşı Yahudi direnişinin en bilinen eylemlerinden biriydi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün