500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, Türkiye´deki İspanya Büyükelçiliği, Red de Juderias de Espana ve Cervantes Enstitüsü iş birliğinde Sefarad lezzetleri kültürünü araştırma, koruma, yayma ve tanıtma çalışmaları kapsamında, ´Sefarad Lezzetleri ve Aromaları´ sergisine ev sahipliği yapıyor.
16 Nisan - 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek sergi, aşçı ve yemek fotoğrafçısı Javier Zafra'nın kaleme aldığı ‘Sefarad Lezzetleri’ adlı eserden yola çıkılarak hazırlandı.
Sergi, tarihi notlar, gastronomik keşifler ve son derece düşündürücü imgeler aracılığıyla Sefarad kültürünün en lezzetli mirasına dalıyor. İspanyol Yahudilerinin İber Yarımadasında geçirdikleri uzun ve verimli süre sırasında denedikleri bu mutfak, talihsiz 1492 tarihli Sürgün Fermanı'ndan sonra gittikleri yerlere özgü malzeme ve aromalarla zenginleştirdikleri yahni, sebze yemekleri ve tatlılarıyla sadece gönüllere değil damağa da hitap ettikleri bir yolu takip etti.
Tariflerin, malzemelerin hazırlanışının ve Judeo-Espanyol dillerinde yer etmiş isimlerin sırlarına yer verilecek olan ‘Sefarad Lezzetleri’ daha evvel Krakow ve Miami’de de sergilendi.
Küratör şef Javier Zafra’nın da bir konuşma yapacağı ‘Sefarad Lezzetleri’ sergisinin Villafranca del Penedés'te yer alan, Covides Şaraphanesinin serinletici kaşer kavasınının da sunumu gerçekleştirilecek.