Bubi'nin 'Rölyef Kafesler ve Heykeller' Sergisi

Tuna SAYLAĞ Sanat
3 Mayıs 2023 Çarşamba

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Bubi’nin, küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği ‘Rölyef Kafesler ve Heykeller’ sergisi, 27 Haziran’a kadar DG Art Project’te. Bubi bu sergisinde alışılmış malzemelerin dışında karton, bez ve halatın yanı sıra paçavra gibi atık ürünlere de yer veriyor. İşlerindeki ilkel, yabani örgülerin yanı sıra kimi zaman düzgün inşa edilmiş kafesler sanatçının birden fazla ruh halinin göstergesi olarak görülebilir. Kumaşlardaki örüntüyle Bubi, kullandığı renkler ve dokusal yapı ile eserin ritmini oluşturuyor.

***

Trio Kuvars Viyolet Brahms’ın 190. doğum yılı anısına çalacak
Evrim Güvemli
– klarinet, Rahşan Apay – viyolonsel ve piyanoda Jerfi Aji’den oluşan Trio Kuvars Viyolet, 2014 yılında kuruldu. Üçlü, 7 Mayıs akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirecekleri konserde, Romantik dönemin önde gelen Alman bestecilerinden Johannes Brahms’ın 190. doğum yılını anmak üzere müzik severler ile beraber olacak.

***

‘Aynı Elma Yeni Dünya’

Son yıllarda adından sıkça söz edilen, figüratif yapıtlarında birey-zaman-toplum konularıyla dikkat çeken sanatçı Sevinç Çiftci, ‘Aynı Elma Yeni Dünya’ kişisel sergisi ile 6-27 Mayıs tarihlerinde Galeri Diani’de. Yapıtlarında birey-zaman-toplum ilişkilerine dair temalara öncelik verdiğini bildiğimiz sanatçı Sevinç Çiftci yine yapıtlarında sorgulamaya devam ederek bu kez ‘bireyin kendini onarma süreçlerini konu ediyor. Yapıtlarında, nesneler lekenin ve çizginin soyut, otonom varlıklar olarak kendi akış ve hareketine kapılmış görünse de, bu biçimler sağlam bir kavramsal altyapıyı oluşturacak içeriği görünür kılmaya çalışıyor.

***

Notre Dame De Paris Müzikali Zorlu PSM’de

Victor Hugo’nun ölümsüz aşk hikâyesi Notre Dame'ın Kamburu’ndan uyarlanan ‘Notre Dame De Paris’ müzikali orijinal dili Fransızcada sahnelenmek üzere, iki hafta boyunca sürecek 21 performans için 5 – 21 Mayıs arası Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesinde seyirciyle buluşuyor. Müzikal ilk olarak 1998’de Paris’te sahnelendi. Yapımın müzikleri Riccardo Cocciante tarafından bestelenirken, sözleri Luc Plamondon tarafından yazıldı.

***

Lara Kamhi’nin küratörlüğünde ‘Prizma Expanded: Algının Poetikası’

Türkiye’de medya sanatının önemli temsilcilerinden biri olan sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi’nin küratörlüğünü üstlendiği 13sergi ‘Prizma Expanded: Algının Poetikası’, izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, 11 Mayıs – 29 Temmuz tarihleri arasında Akbank Sanat’ta ziyaret edilebilecek. Sergi, Türkiye sinemasının üç farklı jenerasyonundan öne çıkan yönetmen ve film profesyonellerinden Reha Erdem-Florent Herry, Zeynep Dadak-Çiçek Kahraman ve Deniz Tortum-Alican Çamcı’nın ortak çalışmalarından oluşuyor.

***

Orijinal enstrümanları eşliğinde Barok dönem müziği İş Sanat’ta

İş Sanat, 9 Mayıs Salı, saat 20.30’da, İş Kuleleri Salonu’nda İtalya’nın en eski topluluklarından biri olan Venedik Barok Orkestrası’nı sahnesinde ağırlayacak. Barok dönemin eserlerini orijinal dönem enstrümanları ile seslendiren Venedik Barok Orkestrası konserinin solisti çellist Mario Brunello olacak.

***

Şüpheci Thomas

Esra Özdoğan’ın kişisel sergisi ‘Şüpheci Thomas’, 13 Mayıs’a kadar Galeri Nev İstanbul’da devam ediyor. Adını kutsal metinlerdeki Havari Thomas konusunun Caravaggio temsilinden alan sergi, Özdoğan’ın son iki yılda oluşturduğu fotoğraf serisiyle izleyiciye tekinsiz, kurgusal ve karanlık bir şüphe dünyasının temsillerini sunmayı amaçlıyor. “Gerçekliğin ağırlıklı olarak sanal ve kurgusal bir veri deposuna dönüştüğü bu noktada, gördüklerimize ne kadar inanıyor, hangi ölçülerde bel bağlayabiliyoruz?” Sergi, gerçeğin birebir izi olarak okunan fotoğraf fikrine sırtını dönerken şüphe mefhumundan hareketle hikâyelere açılan, katmanlı okumalar ve temsiller üretmeyi hedeflemiş bir proje olarak da izlenebilir.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün