GKD´den kısa kısa…

Göztepe Kültür Derneğinde, 2022-2023 sezonunun son faaliyetleri yaklaşıyor. Dernekte, bir tarafta yeni binanın dekorasyonu için çalışmalara devam ediliyor bir taraftan da yeni dönem için hazırlıklar yapılıyor.

Toplum
31 Mayıs 2023 Çarşamba

Rana Halet

İnes Levi uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğü Kadınlar Komisyonu Başkanlığı görevini Lizet Papo’ya teslim etti. İlk toplantılarında büyük bir kadroya sahip olan ekip Day Care faaliyeti ile uzun zamandır görüşemeyen arkadaşları aynı çatı altında bir araya getirerek, nice güzel organizasyonların ilk ışığını yaktı.

GKD gençlerinin sahneye çıkmak için gün sayan 160 kişilik ‘Yolumuz’ ekibi son hız provalarına devam ediyor. Oyun, İspanya’dan kovulan Yahudilerin dünyanın dört bir yanına dağılmalarını anlatıyor. Ana karakter Sara'nın kahramanlık dolu hikayesine odaklanacağız. Oyun boyunca Sara'nın kaybolan kardeşi David’i bulma serüvenine tanık olacak, duygusal bir yolculuğa çıkacak ve yaşayan bir tarihi gözlerimizde yeniden canlandıracağız. Müzik eşliğinde dansın ve coşkunun koreografileri ile izleyicileri bir çağdan diğerine sürükleyeceğiz. Zamanda yolculuk yapacak, güçlü sesler ve akıcı melodilerle tarihin derinliklerine dalacağız. David’in izini sürerken, insanlık tarihindeki umut dolu anılarla yüzleşeceğiz ve unutulmaz bir deneyim yaşayacağız. ‘Yolumuz’, güçlü bir mesajla iç içe geçmiş bir gösteri. İnsanlığın dayanışma, aidiyet ve direnme gücünü yücelten bu oyun, kalpleri titreten bir hikayeye sahip. Işıklandırmadan kostümlere, sahne tasarımından müzik seçimine kadar her detay, izleyicileri büyüleyici bir atmosferin içine çekmek için özenle düşünüldü.

Göztepe Kültür Derneği bu oyunla, tarihin derinliklerinde unutulmuş bir hikayeyi canlandırmayı amaçlıyor. Umuyoruz ki, bu deneyim seyircileri duygusal bir yolculuğa çıkaracak. Hazır olun, çünkü ‘Yolumuz’ sizi farklı coğrafyalara taşıyacak ve ruhunuzda iz bırakacak.

Göztepe Kültür Derneği yönetimi olarak ‘Yolumuzu’ belirlerken elimizden geldiğince gençlerimizin gözünden hayata bakmaya gayret ediyoruz. Bir hedefe beraberce varabilmek için, alkışlarda onların yanlarında gururla gözyaşlarımızı silebilmek için ‘Yolumuzu’ belirliyoruz. Bu güzel ekibi sahnede izleyerek hem ne kadar büyük bir emek olduğunun en yakın şahitleri olun hem de yolumuzu bir de Göztepe Kültür Derneği farkı ile izleyin.

Tüm bunların yanı sıra Göztepe Kültür Derneğinin sezon final faaliyeti olan Babalar Günü pikniği için hummalı bir çalışma var. Hep birlikte yaza merhaba diyeceğimiz bu güzel piknik için sınırlı sayıda yerimiz kaldı. Piknikle tüm bilgileri GKD sekreterliğinden edinebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün