Adalarda film keyfi ´Sinemada´ ile başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, ilkini 2021 yılında gerçekleştirdiği ´Sinemada´ ile son yılların ses getiren filmlerini sinemaseverlerle buluşturmaya üçüncü yılında devam ediyor.

Toplum
5 Temmuz 2023 Çarşamba

Büyükada Atatürk Meydanı, Büyükada Taş Mektep, Heybeliada Pazar Meydanı, Kınalıada İskele Meydanı ve Burgazada Eski İskele Meydanı 8-16 Temmuz tarihleri arasında FilmKoop iş birliği ile düzenlenen, Sinemada günlerinde, film gösterimleri ile birlikte, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler ve atölyelere ev sahipliği yapacak

Sinemada, 8 Temmuz akşamı FİLM-YÖN Başkanı Biket İlhan, SE-YAP Başkanı Sevil Demirci, sinema yazarı Alin Taşçıyan ve yönetmen F. Serkan Acar’ın katılımıyla ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Sinema’ konulu söyleşi sonrası Atıf Yılmaz’ın ‘Ah Güzel İstanbul’ filmi ile Büyükada Atatürk Meydanı’nda başlıyor.

Etkinlik kapsamında, geçtiğimiz yıllarda ilgi gören atölyeler bu yıl da devam ediyor. Çocuklar Film Çeviriyor ve Genç Sinema Atölye, sinemaya dair teorik ve pratik bilgiler sunarak, kamera arkasını deneyimleme, film çekme, kurgulama ve sinemanın temel ilkeleri gibi konularıyla sinema dünyasının kapılarını aralıyor.

Etkinlik kapsamında, aralarında 2023 İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü alan Ayşe Polat’ın filmi 'Kör Noktada’, 2022 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Özcan Alper’in ‘Karanlık Gece’, aynı festivalde En İyi Yönetmen ödülü alan Emin Alper’in ‘Kurak Günler’ gibi yetişkinler ve çocuklar için 18 filmden oluşan bir seçki bulunuyor.

Ücretsiz olan Sinemada programının ayrıntıları İBB Kültür, FilmKoop sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden takip edilebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün