Büyükada Sinagogu sohbetleri büyük ilgiyle izleniyor

Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogunda düzenlenen sohbet geceleri birbirinden farklı konu ve konuklarla devam ediyor.

Toplum
19 Temmuz 2023 Çarşamba

Klinik Psikolog Hacer Şahin ile devam eden etkinlikte Şahin, “Anne-babamıza, bize ilk bakım verene bağlanma şeklimiz fabrika ayarlarımız” sözleriyle bebeklikten itibaren kaydedilmiş davranışların ve ailenin davranış yapısının önemine değindi. Geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan Alber Levi’nin eşi, kendisi de psikoloji mezunu olan Mati Levi’ye Şahin’in imzalı kitabı hediye edildi. Çekilişler, ikramlar, karşılıklı fikir alışverişi ve tatlı sohbet eşliğinde unutulmaz bir gece yaşandı.

Bir sonraki sohbet gecesine ise çok okunan ‘Küçük İşler Büyük Özgürlükler’ kitabının yazarı Mert Başaran konuk olarak katıldı. Yatırım konusunda milyonlarca kişinin takip ettiği Başaran parayla ilişkimizi yepyeni bir çerçeveye oturtan bir teori ortaya koydu. Doğru yatırımın şifrelerini, parayı büyütmenin reçetesini verdiği geceye katılım oldukça yoğundu. Finansal özgürlük pasaportuna sahip olmanın en kolay yolunu anlatan Başaran ilgi odağı oldu. İkramlar ve sürprizler içeren çekilişle konuklar keyifli bir gece daha geçirmiş oldular.

Bir sonraki konuk ise ‘COVID’den sonra hayatımızda neler değişti?’ başlığıyla aşıların olumlu/olumsuz etkileri hakkında bilgi verecek olan Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal olacak.

Hürkal, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinini birincilikle tamamladı. Mezuniyetinin ardından 2006 - 2007 yılları arasında Ankara Başkent Üniversitesinde genel cerrahi ana bilim dalında araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2008 ila 2012 arasında ise İstanbul Bilim Üniversitesinde göğüs hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Ardından Mardin'de mecburi hizmetini göğüs hastalıkları ve yoğun bakım sorumlusu olarak tamamladı. 2015 yılından itibaren Liv Hospital’da ve İstinye Üniversitesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2019’dan beri İstanbul Florence Nigtingale Hastanesi ve Demiroğlu Bilim Üniversitesinde göğüs hastalıkları ana bilim dalında öğretim üyesi olarak görevine devam etmekte.  

Sinagog yöneticileri hem sohbet etkinliğinin hem de yemekli gecelerin devam edeceğini müjdeleyerek yahidlerin sosyalleşmesi ve dayanışma içinde olması için ortamlar hazırlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün