Netanyahu ve Abbas gelecek hafta Türkiye´de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´yu hem de Filistin Yönetimi Başbakanı Mahmud Abbas´ı önümüzdeki hafta Ankara´da ayrı ayrı ağırlamayı planlıyor.

Dünya
21 Temmuz 2023 Cuma

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Temmuz’da Abbas, 28 Temmuz’da ise Netanyahu Türkiye’de olacak.

Ziyaret, Netanyahu'nun Türkiye'ye ilk başbakanlık gezisi olacak ve iki ülke arasındaki yenilenen diplomatik ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleler görüşülecek.

Ankara, Ehud Olmert'in 2008'de ziyaretinden bu yana hiçbir İsrail Başbakanını ağırlamamıştı.

Türkiye ile İsrail arasında 2022 yılından bu yana yakınlaşma görülüyor. İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog 2022’nin Mart ayında Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret etmişti. Haziran ayında da İsrail ve Türkiye, büyükelçi değişimi de dahil olmak üzere tam diplomatik ilişkilerin yeniden kurulduğunu açıklamıştı. İsrail, 2022’nin Eylül ayında Türkiye’ye büyükelçi atamıştı.

İsrail, son dönemde normalleşen ilişkilerle birlikte, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremlerin ardından arama-kurtarma personeli ve yardım göndermiş, ayrıca bir sahra hastanesi kurmuştu.

Depremin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen Türkiye'yi ziyaret etmiş ve “İsrail Türkiye’nin yanındadır” mesajını vermişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün