Antony Hopkins İngiliz Shindler´i canlandıracak

Oscar ödüllü Anthony Hopkins ´One Life´ filminde 2. Dünya Savaşı sırasında Çekoslovakya´da Nazilerden yüzlerce çocuğu kurtardığı için ´Britanya´nın Schindler´i´ (1200 kişiyi Nazilerden kurtaran Alman sanayici Oscar Schindler) diye anılan Nicholas Winton´u canlandıracak.

Dünya
14 Ağustos 2023 Pazartesi

Aralık 1938'de Prag'a geldiğinde 29 yaşında bir borsacı olan Nicholas Winton, İsviçre'de kayak tatiline gitmeyi planlamıştı. Ancak Naziler tarafından yeni işgal edilmiş olan Çekoslovakya'daki mülteci krizini duyunca planlarını değiştirmişti. Takip eden dokuz ay boyunca, büyük çoğunluğu Yahudi olan yüzlerce çocuğu sekiz tren ile Çekoslovakya'dan İngiltere'ye göndermişti.

Winton'un Yahudileri kurtarma çalışmaları, karısının kanıtları bulduğu 1980'lere kadar çok az biliniyordu. Winton, sonraki yıllarda şövalyelik de dahil olmak üzere birçok onur aldı. Winton, 2003’te ülkesinde kendisine nişan verildiğinde, ‘‘Böyle şeylere imza atmak için size o fırsat sunulmuş olmalı. Ne kadar şanslıymışım” demişti. Britanya’nın Schindler’i 2015 yılında 106 yaşında hayatını kaybetti.

‘Kuzuların Sessizliği’ filmindeki rolüyle birçok sinemaseverin belleğine kazınan iki Oscar sahibi Hopkins’in büyük bir yapımda başrol üstlenen en yaşlı Britanyalı oyuncu olduğu belirtildi.

Yapım ekibi, ‘‘Anthony’nin rolü kabul ettiğini duyan herkes çok sevindi ve heyecanlandı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle filmde rol almak onun için büyük önem taşıyor. İki yıl önce konuşmuştuk ama araya pandemi girdi, çekimler ertelendi. Ve açık ve nazikçe söylememiz lazım biz 84 yaşına gelen Anthony’nin artık başrol stresini istemeyebileceğinden korktuk” ifadelerini kullandı.

BBC Films ve See-Saw Films ortak yapımı filmde Winton’ın gençliğini Britanyalı oyuncu Johnny Flynn oynayacak. Filmin vizyona giriş tarihi henüz belli değil.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün