Avishai Cohen Kuartet, Big Vicious Bozcaada Caz Festivalini renklendirecek

Tuna SAYLAĞ Sanat
30 Ağustos 2023 Çarşamba

8-9-10 Eylül tarihleri arasında Bozcaada’da yedincisi gerçekleştirilecek festivalin teması ‘Oyun’ olarak belirlendi. Festival, Hollandalı kültür tarihçisi Johan Huizinga’nın Homo Ludens’i, yani Oyuncu İnsan’ına selam duruyor ve ‘oyun’ oynamanın yaratıcı gücünü açığa çıkarmayı amaçlıyor. Etkinlik, bu yıl da caz dünyasının önemli isimlerini adada buluşturuyor. Ödüllü saksafoncu Nubya Garcia, Güney Fransa’dan Kazy Lambist, İsrailli trompetçi Avishai Cohen ile Uzi Ramirez, Yonatan Albalak ve Ziv Ravitz’den oluşan grubu (10 Eylül), Avrupa’nın yükselen yıldızı Teis Semey, Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman, Meral Polat Trio ve Bozcaada Ensemble gibi isimleri ağırlıyor.

Neş’e Erdok son dönem eserleri ile Yapı Kredi bomontiada'da

Yapı Kredi bomontiada, 10 Eylül tarihine kadar Türk resminin önde gelen temsilcilerinden Neş’e Erdok’un son dönem ürettiği eserlerden oluşan kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçının yarım asrı aşan aralıksız sanat üretiminin devamı niteliğinde, son dönemde tanık olduklarını aktardığı bir günlük gibi karşımıza çıkıyor. Koleksiyon, gündelik hayattan portreler, sanatçının iç dünyasını yansıtan oto portreleri, çocukluk resimleri ve son dönemde yaşanan önemli toplumsal meseleleri ele aldığı işlerini kapsıyor.

Kalamış Yaz Festivalinde Janet & Jak Esim Konseri

1492’de, İspanya’dan dünyanın birçok ülkesine özellikle de Osmanlı’ya göç eden toplumun geleneksel müzikleri olan Sefarad müziğini 40 yılı aşkın bir süredir araştıran, derleyen ve yorumlayan Janet & Jak Esim, Kalamış Yaz Festivali kapsamında 4 Eylül’de bir konser verecek. Çıkardıkları albümler ve verdikleri konserlerle yurt dışında da oldukça tanınan sanatçılar, öncelikle kendi derledikleri şarkıları seslendiriyorlar. Konserde, Janet ve Jak Esim’e grup elemanları Yusuf Esim (vokal ve gitar), Bekir Şahin Baloğlu (ud) ve Oray Yay (Perküsyon) eşlik edecek.

Yönetmen Zeki Demirkubuz ve ‘Hayat’

Kadıköy Müze Gazhane’nin yeni etkinlik alanı L Binası, film yönetmeni Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel sergisi ‘Hayat’ı ağırlıyor. Filmleriyle Türk sinemasına yön veren usta yönetmenin 2009’dan bu yana çektiği 78 fotoğraf sanatseverlerle buluşuyor. Sergiyi, 8 Eylül’e kadar izleyebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün