Küçük Prens şimdi de Ladino konuşuyor

Toplum
13 Eylül 2023 Çarşamba

Dünyaca ünlü Küçük Prens romanı şimdi de Seferad Yahudilerinin konuştuğu Ladino diline çevrildi ve sesli kitap oldu. Anadolu Dillerinde Küçük Prens Projesi kapsamında yayımlanan kitabın çevirisini ve seslendirmesini Forti Barokas gerçekleştirdi.

Anadolu Dillerinde Küçük Prens Projesi, geçmişte ve bugün Anadolu coğrafyasında konuşulan dillerin yaşatılmasını sağlamak ve bu dilleri öğrenmek ya da öğretmek isteyenlere materyal sağlamak üzere yola çıkmış bir projedir. Dünyada en çok dile çevrilen Küçük Prens romanının Anadolu’da yaşayan bütün dillerde sesli kitaplar haline getirilmesini hedefleyen Proje, Türkiye’de konuşulan dillerle ilgili farkındalık yaratmayı ve anadillerini öğrenmek isteyen insanlar için kaynak oluşturmayı amaçlamaktadır. Küçük Prens romanının, Doğu Karadeniz bölgesinde konuşulan Lazca dilinde Ǯulu Prensina adıyla yayımlanan çevirisini üstlenen Özlem Durmaz’ın, Sivil Düşün destekleriyle gerçekleştirdiği proje şimdilik Lazca, Kürtçe, Hemşince, Ermenice, Adiğece ve Ladino dillerinde yayımlandı. Projeye, Türkiye’de konuşulan diğer dillerle devam edilmesi planlanıyor.

 

Mümkün olduğunca çok dilde sesli kitaplar üretmeyi amaçlayan projeminin, Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan Küçük Prens romanını ilk kitap olarak seçmesinin nedeni ise Küçük Prens’in büyük küçük herkese ulaşan dünyaca ünlü ve çok okunan bir roman olmasıdır.

Proje kapsamında üretilen alt yazılı sesli kitaplara Anadolu Dillerinde Küçük Prens’in youtube ve spotify sayfalarından ulaşabileceğiniz gibi farklı birçok sosyal medyada paylaşılan içeriklere de erişebilirsiniz. Ayrıca Ladino çevirinin ücretsiz dağıtılmak üzere sınırlı sayıda basılan kitaplarına Sefarad Kültür Merkezinden ulaşabilirsiniz.

Web: anadoludillerindekucukprens

https://anadoludillerindekucukprens.com/

Youtube: Anadolu Dillerinde Küçük Prens

https://www.youtube.com/watch?v=8nUK7aigeIY

Spotify: Anadolu Dillerinde Küçük Prens

https://open.spotify.com/episode/7ok7ePNm5QDulX3orBe2MH

İnstagram: anadoludillerindekucukprens

https://www.instagram.com/anadoludillerindekucukprens/

Twitter: dillerinde

https://twitter.com/dillerinde

Facebook: anadoludillerindekucukprens

https://www.facebook.com/anadoludillerindekucukprens

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün