Roş Aşana deyince tatlılığın sembolü elma geliyor aklımıza… Reçeli yapılıyor, bala batırılıyor. Yeni yılımızı müjdelemek için masalarımızda yer alıyor. Çaylarınıza eşlik edecek elmalı çörek tarifim şimdi yayında. Denemeyi ve bizlere yorum bırakmayı ihmal etmeyin. Shana Tova!
Elmalı Çörek
Malzemeler
Hamuru için;
2 adet yumurta
100 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gr yoğurt
250 gr un
Üzeri için;
1 adet kırmızı elma
Soyulmuş badem
Tarçın, toz şeker
Yumurta toz şeker ile çırpılır, kabartılır. Yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Karıştırılır. Un eklenir, spatula yardımıyla yedirilir. Hazırlanan harç, fırın kağıdı serili yağlanmış kek kalıbına aktarılır. Üzeri için bir adet elma soyulur ve küp şeklinde doğranır. Toz şeker tarçın karışımına bulanır. Hamurun üzerine dizilir. Bademler kalan boşluklara yayılır. 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.