Elmalı Roş Aşana Çöreği

Roş Aşana deyince tatlılığın sembolü elma geliyor aklımıza… Reçeli yapılıyor, bala batırılıyor. Yeni yılımızı müjdelemek için masalarımızda yer alıyor. Çaylarınıza eşlik edecek elmalı çörek tarifim şimdi yayında. Denemeyi ve bizlere yorum bırakmayı ihmal etmeyin. Shana Tova!

Orli GÜNER Genç Mutfak
15 Eylül 2023 Cuma

Elmalı Çörek

Malzemeler

Hamuru için;

2 adet yumurta

100 gr toz şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sıvıyağ

150 gr yoğurt

250 gr un

Üzeri için;

1 adet kırmızı elma

Soyulmuş badem

Tarçın, toz şeker

 

Yumurta toz şeker ile çırpılır, kabartılır. Yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Karıştırılır. Un eklenir, spatula yardımıyla yedirilir. Hazırlanan harç, fırın kağıdı serili yağlanmış kek kalıbına aktarılır. Üzeri için bir adet elma soyulur ve küp şeklinde doğranır. Toz şeker tarçın karışımına bulanır. Hamurun üzerine dizilir. Bademler kalan boşluklara yayılır. 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün