İsrail ordusu: Gazze´ye kara harekâtı ertelendi

İsrail ordu radyosu, bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi´ne yönelik kara harekâtını ertelemeye karar verdi.

Dünya
23 Ekim 2023 Pazartesi

İsrail ordu radyosu, “ABD, İran’ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara harekâtına hazırlık olarak Ortadoğu’ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail’e bildirdi” ifadelerini kullandı.

İsrailli yetkililer, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını, askeri güçlerin hazırlığının arttırılması ve Hamas’ın elindeki rehinler meselesine çözüm bulunması gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret etti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze’ye yönelik kara harekâtının aylarca sürebileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazar günü NBC kanalında katıldığı programda, ABD’nin, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların tırmanması halinde Ortadoğu’daki Amerikan güçlerini ve personellerini korumaya hazır olduklarını bildirdi. Blinken, ABD’nin İsrail-Hamas çatışmasının, İran’ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün