Netanyahu: “Taktik ara verebiliriz”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze´de askeri operasyonlarına taktiksel kısa aralar verebileceklerini ancak Gazze´de ateşkes olmayacağını belirtti.

Dünya
8 Kasım 2023 Çarşamba

ABC News televizyon kanalına bir açıklama yapan Netanyahu "Rehineler bırakılmadan Gazze'de genel bir ateşkes olmayacak. Taktiksel kısa aralar vermeyle ilgili olaraksa, diyelim bir saat orada bir saat burada, bunlar daha önce de oldu. Sanıyorum insani yardımların girişine ya da rehinelerimizin, münferit rehinelerimizin ayrılmasına izin vermek için şartları gözden geçireceğiz. Ama genel bir ateşkes olacağını düşünmüyorum" dedi.

Netanyahu ateşkesin savaş seferberliğine ve rehinelerin geri alınması için gösterilen çabalara köstek olacağını düşündüğünü belirtti. Başbakan, 7 Ekim’de kaçırılan rehinler geri verilmeden ateşkes sağlanmayacağını üzerine basarak vurguladı.

“Gazze’nin sorumluluğunu üstleneceğiz”

Çatışmalar sona erdiğinde İsrail'in Gazze'de belirsiz bir süreliğine güvenlik sorumluluğunu üstleneceğini belirten İsrail Başbakanı "Çünkü bu güvenlik sorumluluğuna sahip olmadığımızda ne olduğunu gördük" diye konuştu. Netanyahu, bu durumun ne kadar süreceğinin bilinmediğini dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün