Yönetimlere çağrı: Yahudi toplumları koruyun

ABD´de de dahil, 24 ülkenin antisemitizmle mücadele temsilcileri, yönetimlere çağrıda bulunarak, yerel Yahudi toplumlarını korumalarını istedi.

Dünya
8 Kasım 2023 Çarşamba

7 Ekim saldırısı ardından yaşananların ışığında, geçtiğimiz hafta yayınlanan çağrı, 30 yetkilinin imzasını taşıyor. Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika’dan ülkelerin temsilcilerinin yer aldığı çağrıda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi teşkilatların da imzası bulunuyor. Açıklama, ABD ve diğer hükümetlerin, antisemitizmde artışı gösteren raporları açıklamasının ardından geldi.

Hamas’ın 3 binden fazla militanla Gazze sınırından İsrail’e girdiği, birçok bölgede baskınlar düzenleyerek çoğunluğu sivil 1400 kişiyi katlettiği ve 240 rehine aldığı hatırlatılarak

“Temsilcisi olduğumuz bazı ülke ve bölgelerde gerçekleşen gösterilerde, Hamas’ın bu iğrenç saldırısı övüldü; Yahudilerin öldürülmesi kutlandı. Hatta daha fazla antisemit saldırı için çağrıda bulunuldu” denildi.

“Temsilcisi olduğumuz ülkeler de dahil olmak üzere birçok yerde, Yahudi topluluklar tehdit ediliyor ve korku içindeler” vurgusunun yapıldığı açıklamada ülke yönetimlerinden ve emniyet güçlerinden Yahudi toplumları için gerekli güvenlik desteğinin sağlanması istendi.

Açıklamada ayrıca Yahudi öğrencilerin güvenliği için üniversite yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarına, dini cemaatlere ve akademik çevrelere de çağrıda bulunuldu.

Sosyal medyanın antisemit mesajların, dezenformasyonun, nefret söyleminin ve terör içeriğinin paylaşıldığı platform olduğuna dikkat çekilirken, “Burada paylaşılanlar, gerçek hayatı ve dünyayı da kışkırtıyor, nefret suçlarına yol açıyor. Bu gelişmeler demokratik toplumlarımızı bir arada tutan sosyal bağları tehdit ediyor” uyarısında bulunuldu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün