UÖML Gençleri Anıtkabir´deydi

Cumhuriyetin 100. yılında, Atatürk´ü anmak için Ankara´ya giden UÖML öğrencileri, Anıtkabir´de Ulus Özel Musevi Okulları adına düzenlenen bir anma törenine katıldı.

Toplum
15 Kasım 2023 Çarşamba

UÖML’li gençler için, Atatürk’ü Anma ve Anıtkabir ziyareti, geçmişin mirasını sahiplenme ve koruma sorumluluğunu bir kez daha hatırlatıcı nitelikteydi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, onun önderliğinde gerçekleşen büyük devrimlere saygı göstermek ve milli birliği pekiştirmek amacıyla her yıl anlamlı etkinlikler düzenleyen UÖML’li gençler, bu yıl Ata’ya olan saygı, sevgi ve minnet duygularını Anıtkabir gezisi ile taçlandırdı. Geziye öğretmenleri eşliğinde katılan gençler, Anıtkabir Komutanlığı organizasyonuyla mozoleye çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Lise Müdürü Funda Kara, Misak’ı Milli Kulesi’nde ‘Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Ziyaret sırasında öğrenciler Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakmanın yanı sıra, onun hayatı ve liderliği hakkında bilgi sahibi olmak için Anıtkabir Müzesi'ni gezdi. Birinci ve İkinci Meclisi ziyaret ederek, eski Ankara evlerini de görme fırsatını buldular.

Öğrencileri ile birlikte anma törenine katılan UÖML eğitimcileri “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım haftasında Türk halkı Anıtkabir’de tek yürek oldu. Ata’ya duyulan bu büyük saygıya tanıklık etmek hepimiz için çok anlamlıydı. Bu etkileyici ziyaret öğrencilerimize sadece tarih bilinci kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda milli değerlere olan bağlılıklarını da derinleştirdi. Anıtkabir'in ihtişamı ve bu özel günün anlamıyla öğrencilerimiz geleceğe dair daha da güçlenmiş bir sorumluluk duygusuyla okula döndüler” diyerek gezinin öğrenciler üzerinde anlamlı izler bıraktığını ifade ettiler.

10 Kasım’da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki tüm öğrenciler UÖMO’da düzenlen anma törenlerine katıldı. Saygı ve minnet dolu bu anlamlı törenlerde öğrenciler Atatürk’e derin saygı ve sevgilerini ifade eden konuşmalar yaptı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün