Ulus Özel Musevi Ortaokulu´nun genç teknoloji dehaları, 10. Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. “Yenilikçi fikirler yarışıyor sloganıyla” yarışan öğrenciler, Türkiye çapında 220 projenin yer aldığı yarışmada rakiplerinin arasından sıyrılarak ´Doğal Afet Kiti´ projeleriyle Ortaokul Kategorisinde üçüncü oldu.
Ulus Özel Musevi Okulu öğrencileri, yaratıcılıkları, problem çözme becerileri ve teknik yetenekleriyle yarışmada dikkat çekti; ‘Doğal Afet Kiti-ALLON’ projeleriyle izleyici ve jüri üyelerinin takdirini kazandılar. Teknoloji dünyasının en iyileriyle yarıştıkları bu zorlu mücadelede öğrencileri ile gurur duyduklarını ifade eden UÖMO Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel, “Öğrencilerimizin başarısı bizleri gururlandırdı. Bu yarışmalar, öğrencilerimize sadece teknik beceriler kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda takım çalışması, liderlik ve iletişim gibi sosyal becerilerini de geliştirmelerine katkı sağlıyor. Okulumuzda öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye devam etmeleri ve teknoloji alanındaki potansiyellerini daha da geliştirmeleri için teşvik ediyoruz. Bu başarı, sadece bir ödül değil, aynı zamanda geleceğe dair umut dolu bir işaret” diyerek gelecekte de birçok zaferlere imza atacaklarına inandıklarını ifade etti.
Öğrencilerin projelerine verdikleri emek ve kararlılık sayesinde bu başarıya ulaştıklarını ifade eden UÖMO Proje Danışmanı Talha Kılıç, “Öğrencilerimiz, sadece teknik bilgiye değil, aynı zamanda ekip çalışmasına ve sorun çözme becerilerine de sahipler. Bu genç yetenekler, gelecekte teknoloji dünyasına yön verecek isimler olabilir. Onların azmi, çalışkanlığı ve yaratıcılığı bizi gerçekten gururlandırıyor. Onlarla birlikte çalışmak benim için gerçek bir onur” diyerek duygularını ifade ederken projenin gerçek hayatta kullanılabilecek olmasının da önemini vurguladı.
Doğal afetlerin, insanlar tarafından önlenmesi mümkün olmayan olaylar olduğunu ifade eden Kılıç, “Doğal afetler önlenemez ancak bilimsel bakış açısıyla alınacak çeşitli tedbirlerle, verdikleri zararlar en aza indirilebilir. Bu çalışmada öğrencilerimin cep ve çanta modeli olarak tasarladığı cihaz, acil durum kiti ve güç bankası olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Güç bankasına, acil durum düdüğü, led fener, kapak açma, kesme vidalama, ölçme işlevlerini yerine getiren parçalar ilave edilerek Doğal Afet Kiti-ALLON oluşturuldu. Çalışan bir model olarak üretilmiş olan Doğal Afet Kiti-ALLON üzerinde çeşitli elektronik ve mekanik deneyler yapılarak kullanılabilirliği göstermek amaçlandı” diyerek bu çalışmayla, insanları hem doğal afetler hem de yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.