UÖMO alanında değerli birçok misafir konuşmacıyı konuk ederek ve dış gezilerle öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyor.
Cumhuriyetin 100.yılına ithafen Cumhuriyet’in bütünleştirici, çağdaş yaklaşımlarını eserlerinde işleyen bir Cumhuriyet kadını, Cumhuriyet aydını olan Ayşe Kulin Ulus Özel Musevi Okuluna konuk oldu.
Öğrenciler okumuş oldukları ‘Nefes Nefese’ kitabını yaratıcısından dinleyerek daha iyi özümsediler ve kitaplarını imzalatarak lise yıllarına ölümsüz bir hatıra bıraktılar.
Bir diğer konuk olan Makyaj sanatçısı Gila Benezra, kamera arkasındaki hazırlık sürecinden sinema, reklam ve tiyatro dünyasının eğlenceli anılarını paylaştı. ‘Kübik mi ne bu?’ Sanat-Tasarım-Makyaj Atölyesinde eğlenceli olduğu kadar öğretici bir deneyim yaşattı.
Bilgi Üniversitesi Elektrik Santral Müzesine düzenlenen gezide ise öğrenciler geçmişten günümüze elektrik üretimi yolculuğuna çıktılar. Yenilebilir Enerji Atölyesinde çocuklar enerji kaynaklarını yakından tanıyarak günümüzde artan enerji ihtiyacına yönelik neler yapıldığını, iklim değişikliğini, enerji tasarrufu ve alınabilecek bireysel önlemleri tartışma imkanı buldular.
UÖMO Çocuk-Aile etkinliğinin ilk ayağı ‘Kidzania Buluşması’ keyifli bir brunch ve neşe dolu sohbetlerle başladı. Aile katılımlı ‘Punch Atölyesi’ etkinliğinin ardından 1. ve 2. sınıf öğrencileri tüm gün boyunca Kidzania’da çeşitli meslekleri deneyimlediler.
Okulda kurulan planetaryumda ilginç ve keyifli bir uzay macerası yaşandı. ‘Planetaryum Uzay Çadırı ile Yıldızlaya Yolculuk etkinliğinde öğrenciler gökyüzündeki yıldızlarla tanışarak ve farklı gezegenleri keşfederek uzayın gizemli dünyasına adım attılar.
Bu seneki Anne-Baba Okulunun ilk konuğu Doç. Dr Neslihan Zabçı oldu. ‘Sevgi ile sınırları birbirine karıştırmamak’ adlı seminer 4 Ocak Perşembe günü Zoom üzerinden yapıldı. Oldukça yoğun bir katılımın gözlemlendiği etkinlik önümüzdeki haftalarda da devam edecek.
İlkokul öğrencileri de çağdaş sanatın gelişim hikayesini anlatmaya odaklanan Arter Çağdaş Sanat Müzesi’ni ziyaret ettiler. Vehbi Koç Vakfı 2007 yılında çağdaş sanat alanında uluslar arası bir koleksiyon başlattı. Müzede yer alan koleksiyonda resim, heykel, fotoğraf, video ve film, yerleştirme, ses, ışık ve performans gibi çeşitli mecralarda 1960’lardan itibaren üretilmiş eserler yer alıyor.
Fen Bilgisi ve Görsel Sanatlar Disiplinlerarası çalışmalar da devam ediyor.
Ortaokul öğrencileri, önce orijinal grafik çizgisinin nasıl ve neden belirli sanatsal seçimlerle kullanıldığını araştırdı. Sonrasında da kendi iklim değişikliklerini ifade eden grafik illüstrasyonlarını tasarladılar.