Almanya´ da yüz binler nefrete karşı sokağa döküldü

Almanya´nın çeşitli şehirlerinde sokaklara dökülen yaklaşık 250 bin kişi AfD ve diğer aşırı sağcı grupların göçmenleri kitlesel olarak sınır dışı etme planlarını protesto etti.

Dünya
24 Ocak 2024 Çarşamba

Sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisini kınayan pankartlarla yürüyen kalabalıklar, "Bir Daha Asla", "Nefrete Karşı" ve "Demokrasiyi Savun" gibi sloganlar attı.

Cumartesi günü Frankfurt'ta düzenlenen gösteriye 35 bin kişi katılırken, Hamburg’da 50 bin kişinin sokaklara çıktığı belirtildi. Pazar günü ise Berlin, Münih ve Köln protestolara ev sahipliği yaptı.

Gösterilerin nedeni

Protestoların sebebi, Gazeteciler Kollektifi’nin, kasım ayında gerçekleştiğini açıkladığı aşırı sağcı ve AfD'den isimlerin katıldığı iddia edilen bir toplantıya ilişkin haberiydi. Gizli toplantıda, Avusturya vatandaşı Martin Sellner'in göçmenleri sınır dışı etmeye yönelik ‘yeniden göç’ vizyonu sunduğu ortaya çıktı.

Yeniden Reform yeniden Rönesans

“Bu planın ana hedefi, göçmen kökeni olan milyonlarca insanı ve aynı zamanda Ari Alman olmadığını düşündükleri herkesi sınır dışı etmektir. Alman vatandaşı olsalar bile! Üstelik toplantının yapıldığı Landhaus Adlon Oteli’nin bulunduğu Lehnitz Gölü yakınlarında benzer amaçlar taşıyan dehşet verici başka bir toplantı daha yapılmıştı; Wannsee Konferansı!”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün