CIA ve Mossad şeflerinden Katar ve Mısırlı arabulucularla rehine görüşmeleri

Mossad ve CIA başkanları önümüzdeki birkaç gün içinde Gazze´de geçici bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasını görüşmek üzere Katar başbakanıyla Avrupa´da bir araya gelecek.

Dünya
26 Ocak 2024 Cuma

Bir kaynak, Mossad, CIA ve Katar Başkanlarının yapacağı görüşmeye Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamel'in de katılacağını açıkladı. İsrailli Kanal 12 ise, Şin Bet Şefi Ronen Bar'ın da orada olacağını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, ‘‘Burns, yürürlükte olan rehine anlaşmasında bize yardım etmeye çalışıyor’’ dedi.

İsrail savaş kabinesi, rehinelerin serbest bırakılmasını görüşmek üzere perşembe gecesi Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında toplandı. İsrail Savunma Kuvvetleri rehine elçisi Nitzan de toplantıya katıldı.

Burns ve Barnea daha önce Kasım ayı sonlarında 105 rehinenin serbest bırakıldığı haftalık bir ateşkese aracılık etmek için Katar ve Mısırlı yetkililerle bir araya gelmişti. Aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu kalan rehinelerin serbest bırakılması için başka bir anlaşma sağlama çabaları o zamandan beri devam ediyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün