´Metropol Kayıtları: Kentsel Mimariyi ve İnsanlığı Yakalamak´

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Ocak 2024 Çarşamba

Erhan Coral’ın ikinci kişisel sergisi ‘Metropol Kayıtları: Kentsel Mimariyi ve İnsanlığı Yakalamak’ 25 Şubat’a kadar Galeri 77’de ziyaretçilerle buluşuyor. ‘Metropol Kayıtları’, mimari ve insan hikâyelerinin iç içe geçtiği, izleyiciyi kentsel peyzajın kalbine taşıyan bir fotoğraf sergisi. Bu seçkide yer alan çalışmalar salt görselliğin ötesine geçiyor; modern şehirlerin hikâyelerini, şehircilik, mimari harikalar ve bu mekânları evi olarak gören bireylerin gözünden anlatıyor. Sanatçı bu sefer insan ve şehir ilişkisinin bir alt detayı insan ve mekân ilişkisini merceğine oturtuyor. Sergideki fotoğraflar İstanbul, Londra, New York ve Boston gibi metropol ve megapoller üzerinden insanların oluşturduğu mekânsal kimlikleri inceliyor. 

‘Başka Gör’ Sergisi Anna Laudel'de

Sosyal temalara farklı doku ve desenlerle hayat veren usta sanatçı Serpil Yeter’in daha önce sergilenmemiş eserlerinden oluşan ‘Başka Gör’ isimli fotoğraf sergisi, 23 Şubat tarihine kadar Anna Laudel İstanbul’da ziyaretçileri ile buluşuyor. Sanatçının 2000 yılında İstanbul semt pazarlarında yaptığı gözlem ve edindiği deneyimlerden esinlenen seçkisi ve ses yerleştirmesi ilk defa sanatseverlerle buluşuyor. Pazarcıların günlük yaşam mücadelesini, farklı kültürleri, karakterleri, imkânsızlıkları ve arzuları barındıran bir panorama tasarlayarak izleyicilere insan hikâyelerden çarpıcı bir mozaik sunuyor.

Artİstanbul Feshane Britanyalı Tate’i Ağırlıyor

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate’in, İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla Türkiye’ye gelen koleksiyonu, ‘The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art/ Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde’ sergisi, aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland ve Helio Oiticica gibi sanatçıların da bulunduğu çok disiplinli özel bir seçkiyi Artİstanbul Feshane’ye taşıyor. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Londra’da bulunan dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern’in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstlendi. Sergi, 19 Mayıs’a kadar izlenebilecek.

AKM’de konçerto konserleri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının 9 Şubat’taki A KM konserinde, B.Martinu’nun ‘Obua Konçertosu’nu Sezai Kocabıyık seslendirecek. Ardından A. Ginatera’nın “En zor yazdığım eserim” dediği ve dokuz yılda tamamladığı ‘Arp Konçertosu’nu Ukraynalı arpist Veronika Lemishenko’nun yorumuyla dinleyeceğiz. Konserin ikinci bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı günlerinden bir olan 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremde kaybettiklerimize ithafen J.Haydn’ın ‘Veda Senfonisi’ seslendirilerek büyük afet derin bir kederle anılacak.

Randy Esen & CRR Caz Orkestrası sunar

9 Şubat akşamı CRR, Şef Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası ile vokal Randy Esen’i ağırlıyor. ABD’de doğan Esen, kariyerine 80'lerde Boston'da başladı. Piyanist/besteci Aydın Esen ile evli olan sanatçı, son yıllarda Kerem Can Dündar ve Cenk Esen ile orijinal bestelerini seslendiriyor. Caz severler bu harika konseri kaçırmayın!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün