Or Yom´da günler dolu dolu geçiyor

Kurumda son günlerde gönüllerimizin de büyük desteği ile rutin faaliyetlerin yanında birbirinden ilginç farklı etkinlikler düzenlemeye özen gösteriliyor.

Toplum
14 Şubat 2024 Çarşamba

Murat Ojalvo

Or Yom, pansiyonerleri mutlu eden etkinliklerimizin sayısını ve çeşitliliğini arttırma hedefinde. Yaşanılan maddi sıkıntılar ve artan maliyetler nedeniyle dış geziler çok sık yapılmasa da imdada yine gönüllüler koşuyor. Kimi zaman evlerini açarak, kimi zaman yaşadıkları yerlere ait sosyal lokallerinde bizleri misafir etmekte, mütevazi ikramlarla sevgili pansiyonerlerimizi mutlu etmekteler. Ortam değişikliği, biraz hava alma ve kurum dışına çıkma durumu pansiyonerlerin sosyalleşmelerini ve psikolojilerini olumlu yönde etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinliklerden birkaç örnek vermek gerekirse, pansiyonerlerin ilgi ile dinlediği ‘Handpan Müzik dinletisi ve Handpan üzerine sohbet’ etkinliği yoğun katılımla yemekhanede yapıldı. Ela Mete ve Serhat Emre Acarlı'nın konuk olduğu müzik dinletisi gerçekleşti. Yine yemekhanede, farklı bir günde bu sefer ‘Astroloji Sohbet Etkinliği’ düzenlendi. Burcu Paksoyer'in anlatımıyla pansiyonerlerimizin yoğun ilgi ve sorularıyla çok keyifli bir gün yaşandı.

Kuzguncuk Sinagogu Kadınlar Kolunun organize ettiği ‘Nefes Meditasyonu’ etkinliği de geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Bu etkinliğe Kuzguncuk Kadınlar Kolu üyeleri de yoğun bir katılımla gelerek kurumda misafir oldu. Nevra Kütür'ün sunumu ve Ester Nifusi, Nihan Kütür ve Zekiye Karaaslan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlik çok sevildi.

Bir bağışseverin organize ettiği Etiler Aykut Barka Parkı gezisi havanın da güzel olması sayesinde güzel anılara vesile oldu. Her hafta ilgiyle takip edilen Bingo oyunu, el işi faaliyetleri rutin etkinliklerden. Kişisel veya grup egzersizler ile pansiyonerlerin fiziksel becerilerini kaybetmemeleri için yoğun çaba sergileniyor. Bardak altlığı etkinliği, cuma günü öğleden sonra sosyal servisin müzik dinletisi etkinliği neşeli anlara sahne oldu. Bu ve benzeri tüm faaliyetlerde gönüllülerin her zamanki gibi desteği çok büyük. İyi ki varlar.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün