Hollywood yıldızlarından yönetmen Glazer´ın Oscar konuşmasına kınama

Bu yılki Oscar töreninde Holokost´u anlatan ´Zone of Interest´ filmiyle ´Yabancı Dilde En İyi Film´ ödülünü kazanan yönetmen Jonathan Glazer´ın İsrail´i eleştirdiği konuşmasına 450 Yahudi Hollywood ünlüsünden kınama mektubu geldi.

Dünya
19 Mart 2024 Salı

Glazer konuşmasında, "Şu an burada Holokost'un ve Yahudiliklerinin bir işgal tarafından gasp edilmesini reddeden kişiler olarak karşınızda duruyoruz. Bu işgal pek çok masum insan için çatışma getirdi, ister İsrail'deki 7 Ekim kurbanları olsun, isterse halen Gazze'de devam eden saldırıların kurbanları olsun, hepsi bu insanlıktan çıkarma eylemlerinin kurbanları’’ demişti.

Glazer'ın konuşmasını kınayan mektupta ise, "Binlerce yıl öncesine dayanan ve Birleşmiş Milletler tarafından devlet olarak tanınan bir vatanı savunan Yahudi halkını tanımlamak için ‘işgal’ gibi kelimelerin kullanılması tarihi çarpıtıyor.Gazze'deki her sivil ölüm trajiktir.İsrail sivilleri hedef almıyor.Hamas'ı hedef alıyor.Hamas'ın rehineleri serbest bırakıp teslim olduğu an, bu yürek burkan savaşın sona erdiği andır’’ ifadeleri kullanıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün