Berlin´de Rehineler Meydanı

Tel Aviv´deki Rehineler Meydanı´nda esinlenen yeni bir enstalasyon Berlin´deki Bebelplatz Meydanı´nda sergilenmeye başlıyor.

Dünya
16 Mayıs 2024 Perşembe

Hamas tarafından rehin alınan 132 İsrailliyi temsil eden enstalasyon perşembe günü açılıyor. Açılışta hem rehinelerin aileleri hem de Alman siyasiler yer alacak ve konuşma yapacak.

Meydanda sergilenenler birkaç enstalasyonun bir araya gelmesinden oluşuyor. Birinin ismi ‘Terör Tüneli’. Tünel, 20 metrelik bir Hamas tünelinin simülasyonu olarak tasarlandı ve ziyaretçilere rehinelerin maruz kaldığı koşulları içeriden görme fırsatı sunuyor.
Bir başka enstalasyon da 3 metrelik, kırmızı kumlardan oluşan bir kum saati. ‘Rehinelerin Kum Saati’ isimli eser, rehinelerin eve getirilmesi için durumun aciliyetini simgeliyor.

Tel Aviv’de olduğu gibi Berlin Rehineler Meydanı’nda da rehineleri temsil edecek 132 boş sandalye yer alıyor.Ayrıca Nova Müzik Festivalinden kaçırılan 22 yaşındaki müzisyen Alon Ohel anısına sarı bir piyano ve Nir Kibbutz’unda yaşanan saldırıdan geride kalan yanmış kitaplar da sergilenecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün