Toronto´da zorbalığa uğrayan öğrenciye cemaatinden destek

Toronto Yahudi toplumu, antisemit zorbalıkla karşı karşıya kalan öğrenciye okuluna kadar eşlik etti.

Janet MİTRANİ Dünya
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Eitan Cohen'in annesi okuldaki öğrencilerin "Hamas'ın İsrail'e yaptıklarını ona yapacaklarını" söylediklerini ve oğlunu itip, tekmeleyerek ona taş attıklarını belirtti.

Toronto Yahudi toplumu üyeleri geçtiğimiz cuma günü, okulunda defalarca antisemit zorbalıkla karşı karşıya kalmış çocukla birlikte okuluna kadar yürüdü.

Toronto Sun gazetesinin haberine göre, Toronto'da yaşayan iki İsrailli doktorun oğlu olan Eitan’a yapılan zorbalıklar, 7 Ekim saldırısından bir ay sonra başladı.

Annesi Adi, yaptığı açıklamada, Müslüman öğrencilerin Eitan'a, Yahudi olduğu için onların önünde eğilmesi gerektiğini söylediklerini belirtti. Anne National Post gazetesiyle yaptığı bir söyleşide, diğer öğrencilerin Eitan'a "Hamas'ın İsrail'e yaptıklarını ona yapacaklarını" söylediklerini ifade etti.

Adi, İsrail devlet yayın organı Kan'a konuşurken, "Çocuklar oğluma ‘seni öldürmemiz gerekiyor’ diyerek onu itmeye ve tekmelemeye başladılar” dedi. Adi, polise üç farklı şikayette bulunduğunu, okul yetkililerinden konuya dahil olmalarını rica ettiğin fakat herhangi bir yardım alamadığını söyledi.

Adi, Sun gazetesine açıklamasında öğrencilerin aynı zamanda okulda İsrail karşıtı ve Filistin yanlısı mesajlar astıklarını belirtti ve "Bu propagandadır; okul arazisinde bunun olmasına izin veriyorlar" dedi.

Toronto okul bölgesi tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, bir okul yetkilisi okulda antisemitizm ve zorbalık karşıtı eğitimlerin verildiğini ifade etti.

Adi, perşembe günü Eitan okula giderken diğer öğrencilerin ona taş atmalarından sonra Yahudi toplumundan yardım istemeye karar verdiklerini belirtti. Bir sosyal medya paylaşımı Toronto Yahudi toplumunu Eitan ile birlikte okula yürümeye davet ederken yanlarında bayrak veya megafon getirmemelerini rica etti.

Yahudi toplumunun yaklaşık 150 üyesi Cohen'in kendini iyi hissetmesi için onunla okula yürümeye geldi.

Anne Adi, "Aldığımız destekten dolayı kendimizi çok daha iyi hissediyoruz" açıklamasında bulundu.

Kanada'nın antisemitizm elçisi Deborah Lyons bu ay The Times of Israel gazetesiyle yaptığı söyleşide Kanada'daki antisemit suçlarda 7 Ekim'den sonra çok büyük bir artış olduğunu ifade etmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün