Annette Bat Mitsva Kulübü ve Yoel Bar Mitsva Kulübü öğrencilerinin sene sonu törenleri gerçekleşti

2002 yılında Hahambaşılık Eğitim Komisyonu HEGKOM bünyesinde kurulan Annette Bat Mitsva kulübünün 2023-24 dönemi kızlarının ´Toplu Bat Mitsva Törenleri´ 26 Mayıs Pazar günü Neve Şalom Sinagogunda yapıldı.

Toplum
29 Mayıs 2024 Çarşamba

Düzenlenen törene bir yıl boyunca kulübe devam eden Bat Mitsva çağındaki 46 genç kız katıldı.

Tören, kızların Cenk Rofe tarafından söylenen Boi Kala şarkısı ile babalarının kollarında sinagoga girip yerlerini almaları ile başladı. Bat Mitsva duasını İbranice ve Türkçe olarak okumalarının ardından Hahambaşı Rav İsak Haleva, kızlara geleceğin anneleri olarak gelenekleri aktarmadaki sorumluluklarını hatırlatarak hayır dualarını verdi. Hahambaşı Vekili Rav Naftali Haleva’nın da yaptığı konuşmanın ardından mum törenine geçildi. Giriş konuşmalarının ardından yıl boyunca onları eğiten öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Tarihimizdeki kadınların günümüz kızlarına aktardığı değerleri anlatan mum töreni sırasında kulübe adı verilen, 2003 terör saldırısında kaybettiğimiz Annette Rubenstein Talu da anıldı. Şarkıları coşkuyla söyleyen kızlar, kendilerini bu özel güne hazırlayan UÖMO müzik öğretmeni Tutkum Alkan’a da teşekkür etmeyi unutmadılar.

Hegkom Eş Başkanı Avi Alkaş bu törenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek Mazal Tov dileklerinde bulundu. Tören, diplomaların ve hediye edilen kitapların dağıtılması ile sona erdi. Neve Şalom Kültür Merkezinde kızlar aileleri ile birlikte La Casa’nın hazırladığı kokteyle katıldılar. Duygu dolu geçen bir tören daha ailelerin ve kızların yaşadığı mutlulukla sona erdi.

Yoel Bar Mitsva Kulübü 1. sene eğitimlerini tamamlama töreni ise bu sene 26 Mayıs Pazar sabah tefilasında yapıldı. Dünyada eşine rastlanmayan bu toplu törene aileleriyle katılan çocuklar babalarıyla birlikte tefilin takarak Bar Mitsva çağına gelmenin ilk heyecanını yaşadılar. Rav İsak Alaluf ve Rav İzak Peres’in yaptığı açıklamalar ile duaların daha iyi anlaşılması ve herkes tarafından takip edilmesi sağlandı. Öğrenciler yıl içinde öğrenmiş oldukları duaları, şarkıları hep birlikte söylemeye başladıklarında heyecan doruğa çıktı. Anne ve babalar bu anı duygu dolu gözlerle izleyerek çocuklarının bu büyülü törene ev sahipliği yapmalarının gururunu taşıdılar.

Tefila bitiminde Hahambaşı Vekili Rav Naftali Haleva’nın yaptığı konuşmanın ardından, Hegkom Eş Başkanı Beri Koronyo sözü alarak, Hegkom ofisine, Bar Mitsva kulübü eğitmenlerine, müzik öğretmenine, Ravlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 Çocuklar 1. Sene Sonu Katılım Belgelerini ve hediye edilen Tallet ve Tefilinlerini de alarak Neve Şalom Kültür Merkezinde aileleriyle birlikte La Casa Catering’in hazırladığı kahvaltıya geçtiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün