Kadına şiddet konulu bir dans performansı: ´Kadın´

Özel Açı Lisesi dans öğrencilerinin gönüllülük esas alınarak kurduğu ´Kadın Dans Tiyatrosu´, ´Kadın´ isimli dans performansları ile 10 Haziran´da izleyiciyle buluşacak.

İvo MOLİNAS Toplum
29 Mayıs 2024 Çarşamba

Aralarında Alitsa Darsa, Deniz Mişulam ve Nomi Kastoryano’nun da bulunduğu, yaşları 13 ve 18 arasında olan 25 genç sanatçı, biri Türkiye'den olmak üzere dünyanın üç farklı ülkesinden üç kadının şiddetle mücadelesinin gerçek hikâyelerini sahneye taşıyor.

Yönetmenliğini İlayda Özne Tezcan’ın üstlendiği bu özel gösteri, ülkemizin en önemli toplumsal sorunlarından biri olan kadına yönelik artan şiddete dikkat çekiyor ve çözüm odaklı bir değişim yaratmayı hedefliyor. Dokuzuncu kez sahne alacak olan topluluk, performanslarının ardından elde edilen gelirleri, şiddet mağduru kadınlar veya kız çocuklarının eğitimi için çalışan derneklerle iş birliği yaparak bağışlıyor. Daha önce TOÇEV, TEV, KEDV, Yardım Sevenler Derneği, KASİDER ve Sarıyer Belediyesi Kız Çocukları Eğitim Fonu’na bağışta bulunan proje, bu kez Beşiktaş Belediyesi tarafından okutulan kız çocukları için sahne alacak. Bu anlamlı performansın biletlerine lifetickets üzerinden ulaşılabiliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün