2017´de David Gutiérrez tarafından kurulan ´Barcelona Flamenco Ballet´, geleneksel flamenko ile caz ve çağdaş baleyi harmanlayarak uluslararası alanda tanınmış bir dans topluluğudur. Kırktan fazla ülkede sahne alan BFB, 7 ve 8 Haziran tarihlerinde Bizet´in ünlü oyunu Carmen´i sahneleyecek. Carmen´in, bugünün bir kadını olarak değerleri ve Gutiérrez´in kendine has imzasıyla eser, 21. yüzyıl flamenkosunun yeni bir örneğini oluşturuyor.
Harbiye Açıkhava’da İmany Konseri
‘Yapı Kredi 80. Yıl Feelin’ Good’ etkinlikleri kapsamında sevenleriyle buluşacak olan Imany, yoğun talep üzerine son defa ‘Voodoo-Cello’ Türkiye turnesinde! İlk albümü ‘Shape of a Broken Heart’ ile üç ülkede platin plak ödülü kazanarak geniş bir hayran kitlesi edinen Imany, şarkılarında aşkın yanı sıra, kadın hakları, iklim değişikliği gibi temaları işliyor. Teatral ögelerle bezenmiş şovunu sekiz çello sanatçısı ile sahneye taşıyan Imany, 7 Haziran akşamı, Harbiye Açık Hava’da olağanüstü bir geceye imza atacak.
Budapeşte Festival Orkestrası ve Francesco Piemontesi
52. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Budapeşte Festival Orkestrası’nın etkileyici performansı ve piyanist Francesco Piemontesi’nin özgün yorumlarıyla, Brahms’ın eserleri, İstanbul’un büyülü atmosferinde yeniden hayat bulacak. Iván Fischer yönetimindeki konser, 3 Haziran akşamı Atatürk Kültür Merkezi’nde klasik müzik tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatacak.
Vuslat’ın ‘Emanet’i Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde Açıldı
Sanatçı Vuslat’ın ‘Emanet’ adlı sergisi, Ebru Yetişkin küratörlüğünde, 30 Haziran’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda izleyiciyle buluşuyor. Güven, bağlılık, ihtimam gösterme, sözüne sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden ‘emanet’ kavramının birçok anlamını keşfetmeye davet eden sergi, Vuslat'ın heykel, resim, şiir, ses ve enstalasyon eserlerini kapsıyor. Sergiye, Vuslat’ın kendi çalışmalarının yanı sıra Pelda Aytaş ve Alican Okan gibi sanatçı işbirlikleri de eşlik ediyor.
İTEF 2024 – İSTANBUL ULUSLARARASI EDEBİYAT FESTİVALİ
‘SENİN HİKÂYEN NE?’
16. yılını kutlanan İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, 29 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında edebiyatseverlerle buluşuyor. 2009’dan beri 617 yazarın ağırlandığı festivalin bu seneki teması ‘Senin Hikâyen Ne?’. İTEF, bu festivalde Almanya, Hollanda, İtalya ve Türkiye’den 16 sanatçıyı ağırlıyor. Festival, 2 Haziran’da Yalova’da bulunan KalemEv’deki Edebiyat Bahçesi etkinlikleri ile sonlanacak. ITEF’e katılacak sanatçılar: Arlin Çiçekçi, Ayça Çakmak, Cristina Bellemo, Devis Bellucci, Eva Meijer, Hakan Akdoğan, Hakan Günday, Hasan Karaca, Kathrin Rohmann, Merve Ergenoğlu, Mine Söğüt, Rebekka Endler, Regaip Minareci, Romy Hausmann, Tessa Randau ve Tuna Kiremitçi.
JACKIE MATISSE VE ‘UÇURTMALARI’
Gill Eatherley’nin küratörlüğünü üstlendiği ‘Uçurtma Zamanı’ başlıklı sergi, Jackie Matisse’in uçurtmalarını tüm göz alıcılıklarıyla Arter’in yüksek ve alçak tavanlı, aydınlık ve karanlık farklı alanlarında ilk kez boylu boyunca sergileyerek onlara iç mekânda bütünlüklü bir bakış sunuyor. Ünlü ressam Henri Matisse’in torunu olan Jackie Matisse’in ‘Gökkuşağı’ [Arc-en-Ciel] uçurtmaları, kare başlarıyla Arter’in ön cephesinden izlenebiliyor. ‘Dolaşmış Uçurtma Kuyrukları’nın (1977) rengârenk desenleriyle tezat oluşturan Siyah Beyaz Uçurtmalar (1989), aşağı süzülerek atriumun derinliklerine uzanıyorlar. Bunlara hemen yanı başlarında, saf ipekten gövdeleriyle asılı duran ‘Ahmedabad İpekleri’ [Ahmedabad Soie, 1981] eşlik ediyor. Çarpıcı renklerdeki bu kumaş şeritlerin tam karşısında, aydınlık bir duvarın bembeyaz boşluğunda, Matisse’in David Tudor ile gerçekleştirdiği ‘9 Dizi ve Yansımalar’ (1986) adlı işini oluşturan alüminyum formlar yer alıyor.