ABD tarihinde ilk: Trump suçlu bulundu

ABD eski Başkanı ve Kasım ayında yapılması planlanan Başkanlık Seçimi´nin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, ´sus payı´ davasındaki 34 suçlamanın hepsinde jüri tarafından suçlu bulundu.

Dünya
31 Mayıs 2024 Cuma

New York'ta 2 gün boyunca 9,5 saat süren müzakerelerin ardından 12 üyeli jüri, Donald Trump'ı karşı karşıya kaldığı 34 suçlamanın tamamından suçlu bulduğunu açıkladı. Karar, 5 Kasım Başkanlık Seçimi öncesinde geldi.

ABD tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıkan eski bir başkan suçlu bulunmuş oldu.

Trump, mahkeme salonundan ayrıldıktan sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Bu hileli, utanç verici bir duruşmaydı. Gerçek karar halk tarafından 5 Kasım’da verilecek. Herkes burada ne yaşandığını biliyor. Ben masumum ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceğim’’ ifadelerini kullandı.

Trump en fazla 4 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Ancak Trump’ın hapse girmesi de, kampanya yapmasını ya da kazanması halinde göreve gelmesini engellemeyecek.

Trump, 18 Mart 2023'te Manhattan Bölge Savcılığınca yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı sus payı ödenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün