İsrailli rehinler için Londra'da rekor katılımlı yürüyüş

Gazze´de esir tutulan İsrailli rehinelerin iadesi çağrısında bulunan on binlerce kişi pazar günü Londra´da yürüyüş yaptı.

Dünya
3 Haziran 2024 Pazartesi

Organizatörlere göre, ‘Onları eve getiriyoruz’ başlığı altında düzenlenen barışçıl yürüyüş, yaklaşık 40 bin katılımcıyı bir araya getirerek, Gazze'de savaşın başlamasından bu yana Birleşik Krallık'taki en büyük İsrail yanlısı yürüyüş oldu.

Londra'nın merkezinde polis memurları eşliğinde yapılan yürüyüşte şiddet veya tutuklama olayı yaşanmadı. Katılımcılar İsrail bayrakları ve rehinelerin fotoğraflarını içeren pankartlar tuttu.

Yürüyüşe bazı rehinelerin aile üyeleri de katıldı. Rehineleri sembolize etmek için seçilen sarı balonlar yürüyüş sırasında serbest bırakıldı.

Londra İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü Orly Goldschmidt, X platformunda yaptığı paylaşımda, “Londra'nın İsrail'le birlikte olduğunu gerçekten görebiliyorsunuz. Rehinelerimizin Hamas tarafından Gazze'ye götürülmesinden bu yana 240 gün geçti ve şimdi onları eve geri getirmek için her şeyi yapmamız gerekiyor” dedi.

Yürüyüş, New York'taki yıllık İsrail Günü geçit törenine paralel olarak gerçekleşti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün