New York´taki İsrail Günü geçit töreninde rehinelere destek

59 yıldır düzenlenen İsrail Günü geçit töreni 7 Ekim´in ardından ilk kez İsrail´den sonra en fazla Yahudi´nin yaşadığı New York´ta yapıldı.

Dünya
3 Haziran 2024 Pazartesi

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde yaklaşık 60 bin kişi törene katılırken, İsrail karşıtı Yahudiler ise karşıt gösteri düzenledi.

Yahudi Toplum İlişkileri Konseyi CEO'su Mark Treyger, bu haftanın başlarında etkinliğin dayanışma, güç ve dayanıklılığa odaklanacağını dile getirmişti.

Treyger, ‘‘Bu yılki tören eğlence havasından daha çok rehineleri evlerine getirmek için sağlam bir dayanışma ve aynı zamanda Yahudi kimliğimize olan sarsılmaz sevgimiz ve gururumuzu gösterecek” ifadelerini kullanmıştı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams ise, töreni iptal etmek isteyenlere karşı yaptığı açıklamada, "Mesajımız son derece açık, rehineleri eve getirin. Barışı getirelim ki masum insanlar hayatlarını kaybetmesin. Bugünkü dayanışmayı görüyorsunuz. Buradaki halkın çoğunluğu Yahudi cemaatini ve şehrimizdeki nefretin ortadan kaldırılmasını destekliyor. Bu yüzden bugün buradayız. Rehinelerin ailelerini görüyorsunuz, buraya gelip barış için birlik olduklarını söyleyen önde gelen liderleri görüyorsunuz. Masum İnsanların ölmesini istemiyoruz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün