Hizbullah'ın roketleri İsrail'de 10 bin dönüm araziyi yaktı

Hizbullah´ın attığı roketler nedeniyle İsrail´in kuzeyinde çıkan orman yangınlarının ardından yerel yetkililer salı günü hükümetin güvenliği yeniden sağlamak için net adımlar atmasını talep etti.

Dünya
4 Haziran 2024 Salı

Pazar günü başlayan ve pazartesi de devam eden orman yangınları, sıcak ve kurak havalarda hızla yayılan büyük çaplı yangınlara neden oldu. Dumandan etkilenen 11 kişi tedavi altına alınırken, mülklerde ve tarım alanlarında hasarlar meydana geldi.

Yangın geniş bölgelere yayılırken, yangınlara 6 yangın söndürme uçağıyla müdahale eden acil müdahale ekipleri durumu kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Ancak yerel yetkililer hükümetin bölge sakinleri için en temel düzeyde güvenliği bile sağlayamadığından yakınıyor.

İsrail Doğa ve Parklar Otoritesi, roketler nedeniyle 10 bin dönüm arazinin yandığını açıkladı.

Kiryat Shmona Belediye Sözcüsü Doron Shnaper, Kan Kamu haber ajansına verdiği demeçte, " Hükümetin kuzeyle ilgilenmesini talep ediyoruz. Görünüşe göre bizi unutmuşlar. Sanki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a istediğini yapması için izin vermişler gibi. Siyasetçiler o kadar çok konuşuyor ki hiçbir şey yapmaya fırsat bulamıyorlar. Güvenlik ve ekonomi konularında, savaştan sonraki günler hakkında daha az konuşulmasını ve daha fazla eylem yapılmasını tercih ederim. Çok fazla söz verildi’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün