İsrail´de dini liderlerden insan hakları ve barış yürüyüşü

Pazar günü farklı din ve mezheplerden yaklaşık 200 kişi dinlerarası insan hakları ve barış yürüyüşü için Kudüs´te toplandı.

Dünya
4 Haziran 2024 Salı

İsrail'de Yahudi, Müslüman, Hristiyan, Dürzi ve Budistler bir araya gelerek barış için dua edip şarkı söyledi. Topluluk etkinliği Kudüs Gençlik Korosu'nun müzikal performansıyla tamamladı.

İnsan Hakları için Hahamın Sesi STK CEO'su Avi Dabush yaptığı konuşmada, "Zor zamanlarda Tanrı'ya ve insana inanmak çok cesaret ister. Bu bizim gücümüzdür ve sadece sinagogların, kiliselerin ve camilerin içinde kalamaz. Çok büyük bir sorumluluğumuz var. İnanca, bilgiye ve sevgiye sahibiz. Bir mucize yaratmak, kanı suya, savaşı barışa dönüştürmek için güçlerimizi birleştirmekten başka çaremiz yok’’ ifadelerini kullandı.

Haham Leah Shakdiel ise, “Dünyayı ilahi görüşe göre düzeltme görevi tüm insanlara düşer. Dünyayı birlikte adalet standartlarına göre düzeltmeliyiz. İnsanlar arasında nefret yaymak, savaş çıkartmak ve intikam duygularını geliştirmek için farklı dinleri kullanan insanlar olduğunu biliyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün