Columbia Üniversitesinde kamplaşma davası anlaşmayla sonuçlandı

Columbia Üniversitesi, Filistin yanlısı kamplaşma hareketinin sonucu olarak düşmanca bir ortam oluştuğunu iddia eden bir Yahudi öğrencinin açtığı davayı anlaşmayla sonuçlandırdı.

Dünya
6 Haziran 2024 Perşembe

Dava, nisan ayı sonunda ismi açıklanmayan bir Yahudi öğrenci tarafından açıldı ve öğrenci, kampların eğitimini aksattığını iddia ediyordu.

Columbia, kamplar nedeniyle öğrenciler ve polis arasında çatışmalar, yüzlerce tutuklama, hibrit sınıflara geçiş, kampüsün uzun süre kapatılması ve mezuniyet töreninin iptali gibi ciddi aksaklıklarla karşı karşıya kalmıştı.

Anlaşmanın ardından öğrencinin avukatı Jay Edelson gazetecilere yaptığı açıklamada, “Anlaşma, Columbia Üniversitesi'ndeki tüm öğrenciler için kampüste temel güvenlik ilkelerine dönüşü temsil ediyor” dedi.

Üniversite, anlaşmanın bir parçası olarak günün her saatinde güvenlik görevlilerinin kampüste gezeceğini ve kampüse giriş çıkışların kontrol edileceğini açıkladı.

Columbia Üniversitesi Sözcüsü Yahudi Telgraf Ajansı'na yaptığı açıklamada, “Bir çözüme ulaşabildiğimiz için memnunuz. Bir numaralı önceliğimiz olan kampüsümüzün güvenliğine bağlı kalmaya devam ediyoruz. Böylece tüm öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla sürdürebilir ve akademik hedeflerine ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün