Buena Vista All Stars Ibrahim Ferrer ile aynı sahnede!

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Haziran 2024 Çarşamba

Küba'nın müzik dünyasına armağanı, efsanevi Buena Vista Social Club’ın grup üyeleri sekiz sene sonra Buena Vista All Stars adıyla 21 Haziran’da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda. Grubun yaşayan efsane üyeleri Barbarito Torres, Demetrio Munz ve Juan De Marcos bu sefer Buena Vista Social Club’in unutulmaz solisti İbrahim Ferrer’in oğlu Ibrahim Ferrer Jr. ile aynı sahnede… Buena Vista All Stars’ın müzik repertuarında Chan Chan, Dos Gardenias, El cuarto de Tula, Candela, Carretero, Siboney gibi en popüler parçalar yer alıyor.

***

Kutsal Dişi'nin Peşinde

Grand Hyatt İstanbul, Grand Art kapsamında gerçekleştirdiği 18. sergisinde günümüz çağdaş sanatının en dışa vurumcu ressamlarından Nihan Çakır'ın Kutsal Dişi'nin Peşinde sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının katmanlı boyama teknikleri, soyut anlatımı ve derinlikli dokularıyla oluşturduğu eserler, 1 Ağustos’a kadar Mezzanine Lounge'da sanatseverlerle buluşacak. Çakır, eserlerinde, varoluşun derin izlerini keşfederken sanatçının kendine özgü katmanlı boyama tekniği ve sembollerle bezeli dili, izleyiciye illüzyonla halüsinasyon arasında, dinamik bir anlatım sunmakta.

***

Decollage Art Space’te ‘Unnamed’ Sergisi

Decollage Art Space, 7 Temmuz’a kadar Ülkü Yılmaz’ın ‘Unnamed’ adlı solo sergisini ağırlıyor. Sanatçı sergisinde, sınırlamalar ve yönlendirmeler olmaksızın, kelimelerin yetmediği duyguları işleri üzerinden, estetik kaygıdan ziyade güçlü bir dışavurumla, kendini ifade etme biçimi olarak sanatseverlere aktarıyor. Resimlerinde sembolist öğeler kullanan Yılmaz, resim diliyle iletişim kurup, resimleriyle sözlerini iletiyor.

***

Yazar Banu Yüksel’in son kitabı ‘Esrarengiz’ raflarda

Yazar Dr. Banu Yüksel’in, üçüncü kitabı ‘Esrarengiz okurla buluştu. Eser, aykırı davranışları ile çıkar sağlamaya çalışan, ona inanan ve güvenen müvekkillerini sanki ‘varmış, olmuş’ gibi kandıran, ruhunda fazlasıyla travma barındıran ve artık kontrol edilemeyen yalanları ile önce kendini sonra en yakınlarını bile kandıran, yaşanmış hayat hikayesinin karakteri avukat Azra’nın yalanlarını ve vahim sonunu gözler önüne seriyor. Bir mitomani hastası tarafından kandırılan insanların bir kitaba konu olacak kadar gerçek bir hikâyesi Esrarengiz… İkinci Adam Yayınevinden çıkan ‘Esrarengiz’ kitabı ve eş zamanlı olarak çıkan Mitoman adlı parçası hem raflarda hem de dijital platformlarda yer alıyor. Parçanın söz ve müziği Banu Yüksel’e ait olup, kendisi tarafından seslendirildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün