Dua Lipa´nın konserinde tanıdık bir sima: Carlita

Selin KANDİYOTİ Kültür
12 Haziran 2024 Çarşamba

İsmi dünyanın en bilinen DJ’leri arasında geçen İstanbul doğumlu Carla Frayman, sahne ismiyle Carlita, konser turnesine çıkan pop şarkıcısı Dua Lipa’nın konserlerine eşlik etmeye başladı. 12 ve 13 Haziran tarihlerinde Fransa’nın Nimes şehrinde bulunan antik Roma amfi tiyatrosunda sahne alacak olan Carlita, geçtiğimiz günlerde Almanya ve Hırvatistan’da da benzer amfi tiyatrolarda performans sergiledi.

Dua Lipa 3 Mayıs’ta ‘Radical Optimism’ adını verdiği üçüncü stüdyo albümünü çıkarmış ve hemen ardından haziran ayında Avrupa turnesine başlayacağını duyurmuştu. Arnavutluk kökenli İngiliz pop ikonu Dua Lipa, üç Grammy Ödülüne sahip.

Üç yaşında ailesinin yönlendirmesiyle piyano, sekiz yaşında ise çello çalmaya başlayan Carlita, konservatuvar döneminden sonra Londra’da Royal Academy of Music’de eğitim aldı. Üniversite için Amerika’ya gittiğinde ise DJ’liğe ilgi duymaya başladı. Bugün Carlita dünyanın dört bir tarafından çok geniş bir hayran kitlesine sahip ve Burning Man, Coachella gibi bilinen tüm müzik festivallerinin aranan yüzü.

Carlita 25 Kasım 2022’de Slimi adlı dergiye verdiği röportajda ileride kiminle iş birliği yapmak istediği sorusuna şöyle yanıt vermişti: “Suçluluk duyduğum en büyük zevklerimden biri Dua Lipa’nın dev bir hayranı olmamdır. Müziklerini çokça dinlerim. Hayalim bir gün onunla ne şekilde olursa olsun çalışmak olurdu, şarkılarının birisin re-mix yapmak olabilir.” Hayalini gerçekleştiren Carlita bu iş birliğinin duyurusunu Instagram hesabından “Gelecek konserlerde kraliçeyi desteklemekten müthiş heyecan duyuyorum” ifadeleriyle yaptı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün