İsrail Ordusu: “Hamas´ı ortadan kaldıramayacağız”

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, çarşamba günü İsrail´in Hamas´ı yok etme yönündeki hedefinin şu anda ulaşılmaz olduğunu belirtti.

Dünya
20 Haziran 2024 Perşembe

Hagari, İsrailli Channel 13’e verdiği röportajda, “Hamas bir fikir, Hamas bir partidir. İnsanların kalbine kök salmış durumda. Kim Hamas'ı yok edebileceğimizi düşünüyorsa yanılıyor" ifadelerini kullandı.

Hagari ayrıca, "Eğer hükümet bir alternatif bulamazsa Hamas Gazze Şeridi'nde kalacak" uyarısında bulundu.

Hagari'nin yorumları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi tarafından hızla reddedildi. Netanyahu'nun kabinesi Gazze saldırısının Hamas yenilgiye uğratılana kadar sona ermeyeceğini belirtti.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada "Başbakan Netanyahu başkanlığındaki siyasi ve güvenlik kabinesi, Hamas'ın askeri ve idari kabiliyetlerinin yok edilmesini savaşın hedeflerinden biri olarak tanımlamaktadır" denildi.

IDF, Hamas'ın askeri ve idari kabiliyetini yok etme hedefine bağlı olduklarını belirten bir bildiri yayınlayarak, Hagari'nin röportajda, “Hamas'ı bir ideoloji ve fikir olarak ortadan kaldırmak" hakkında konuştuğunu ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün