Netanyahu: “Refah operasyonu neredeyse bitti, sıra Hizbullah´ta”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrailli Kanal 14´e verdiği röportajda, Refah´taki askeri operasyonun yoğun kısmının neredeyse sona erdiğini ve bir sonraki hedefin Hizbullah saldırılarına son vermek olduğunu açıkladı.

Dünya
24 Haziran 2024 Pazartesi

Netanyahu röportajda, "Refah'taki savaşın yoğun aşaması sona ermek üzere. Vazgeçmeyeceğiz. Hamas’a ağır darbeler vurduk. Hizbullah tehdidine ise diplomatik bir çözüm için açığız. Ancak bu, bizim şartlarımızla olmalı. Hizbullah’ın sınırlarımızdan fiziksel olarak çıkmasını içeren gerçek bir çözüm olmalı. Gerekli olanı yapacağız. İsrail vatandaşlarına temin ederim ki bu meydan okumayı üstlenmemiz gerekirse, bunu yapacağız. Birden fazla cephede savaşabiliriz ve buna da hazırlanıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bu röportaj Netanyahu’nun, 7 Ekim'de başlayan Gazze savaşından bu yana, bir İsrail televizyon kanalına verdiği ilk röportaj oldu.

Hizbullah, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırının hemen ardından İsrail’i vurmaya başlamıştı. O zamandan beri İsrail ve Hizbullah neredeyse her gün karşılıklı saldırılar gerçekleştiriyor. Son haftalarda ise çatışmalar yoğunlaştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün