Nino Varon´a Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Toplum
26 Haziran 2024 Çarşamba

İKSV Caz Festivali kapsamında 3 Temmuz Çarşamba akşamı Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi bahçesinde festivalin ödül gecesi gerçekleşecek.

Festival Ödül Gecesi'nde Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti, besteci ve aranjör  Nilüfer Verdi ile yapımcı, besteci ve müzisyen Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülleri takdim edilecek.

1968’de plak yapımcılığına başlayan Nino Varon aralarında Tanju Okan, Modern Folk Üçlüsü, Ajda Pekkan ve Kayahan gibi isimlerin olduğu birçok müzisyenin yapımcılığını üstlendi. Nilüfer’i müzik dünyasına kazandıran isim olarak da tanındı. Birçok şarkı da besteledi. Atilla Özdemiroğlu, Şanar Yurdatapan ve Melike Demirağ ile beraber ‘Arkadaş’ şarkısını yaptı; Tanju Okan’ın seslendirdiği ‘Hasret’in sözlerini yazdı. 1978 yılında yayımlanan, Türkiye’nin ilk caz albümü Jazz Semai’nin yapımcılığını üstlendi. 2008’de Ninovari, 2010’da Arka Pencere isimli iki albüm yayımladı. 2022’de Uğur Karan ile birlikte çalıştığı ‘La Vie Continue’ ve ‘La Femmes du Cinema Turc’ teklilerini çıkardı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün