Hamas karşıtı Müslümanlar: “İslam adına konuşmayın”

Antisemitizm Karşıtı Müslümanlar Konseyi (AKMK) bir gazeteye verdiği ilanda, “İslam Devrimi Muhafızları Ordusu (İDMO) dahil tüm destekçileri ve Hamas´ın, tüm Müslümanlar ve İslam adına konuşmalarına izin verilmemelidir,” diye yazdı.

Rakela PALOMBO Dünya
26 Haziran 2024 Çarşamba

AKMK cumartesi günü X platformunda bir mesaj yayınlayarak, Kanadalı National Post gazetesine verdiği tam sayfa ilanın amacının Yahudilere destek vermek ve 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıyı kınamak olduğunu açıkladı.

İnternet sitesindeki bilgilere göre AKMK, ‘Müslüman aydınlar, profesyoneller ve aktivistlerden oluşan, antisemitizmle mücadeleye adanmış yardımsever bir kurum’ olarak tanımlıyor.

Grubun gazeteye verdiği ilanın başlığı, ‘İslam adına konuşmayın oldu.

İlandaki ifadeler, Hamas’ın 7 Ekim saldırısını İslam adına yaptığını iddia etmesini kınayan ibarelerle devam etti.

İlandaki metinde, “Hamas militanları yaptıkları kıyım sırasında sıkça Allah’ın adını zikretmiş ve kutsal kitabımızdan sureler okumuşlardır. Hamas ve İDMO’nun da dahil olduğu tüm destekçilerinin tüm Müslümanlar ve İslam adına hareket ettiklerini söylemelerine asla izin verilmemelidir”, dendi.   

İlanda, Gazze’de hayatını kaybeden her bir sivilin yasını tuttuğunu belirten AKMK, bu canların kaybedilmesinin suçunu Hamas, İran rejimi, İDMO ve bunları haklı bulan, madden destekleyen ve propagandasını yapanlarda bulduğunu da vurguladı.

İlanın son sözlerinde tüm Müslümanlar inançlarının aşırı radikal gruplar tarafından silah gibi kullanılmasına engel olmaya çağrıldı ve antisemitizm, şiddet ve teröre yol açan bu davranışı durdurmaları istendi.

Kuruluşun internet sitesinde, yönetim kurulunun 7 Ekim sonrası olanlarla ilgili yaptığı bir açıklama da bulunuyor. Altında pek çok Müslüman kanaat önderinin de imzası bulunan açıklamada saldırılar şiddetle kınanırken, İslami ideolojidense gerçekleri görmenin önemine de değiniliyor.

İnternet sitesinde Yahudilerin tarihsel olarak kötülüğün kaynağı oldukları ve öldürülmeleri gerektiği şeklindeki Hamas antisemitizmi gözler önüne serilerek, Yahudiler savunuluyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün