31. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Haziran 2024 Çarşamba

İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında caz ve güncel müziğin en sevilen isimleriyle şehre geri dönüyor. İKSV tarafından düzenlenen ve 1994’ten bu yana her yıl İstanbul’da gerçekleşen festivalin 31’incisi, aralarında Chris Isaak, Gregory Porter, Arlo Parks, Joshua Redman, YolanDa Brown, Baptiste Trotignon ve Modern Art Orchestra gibi usta sanatçı ve grupların yer aldığı programıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Festival, cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae, funk ve farklı türlere yer veren çok çeşitli bir seçki sunacak. Festivalin farklı mekânlara yayıldığı etkinliklere bu yıl bir yenisi daha ekleniyor. ‘Pera’da Bir Caz Akşamı’ etkinliğinde müzikseverler, Beyoğlu’nda üç duraklı bir caz turuna çıkacaklar. Festivalin ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’ ise Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi ve müzisyen Nino Varon’a sunulacak.

Loreena Mckennitt dünya turnesi kapsamında Türkiye’de

Otuz yılı aşan kariyerinde ‘Eklektik Kelt’ müziğiyle dünya çapında yirmi milyona yakın albüm satan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, yeni albümü ‘The Road Back Home’ ardından çıktığı ‘The Mask and Mirror 30.Yıl Turnesi’ kapsamında kariyerinin en özel şarkılarını İzmir, Ankara ve İstanbul konserleri ile dinleyicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Dört kıtada altın, platin satış rakamlarına ulaşan ve sayısız ödül sahibi McKennitt, 2 Temmuz’da, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda İstanbullu hayranlarıyla bir araya gelecek.

Yani Kordomenidis ile Yunan gecesi

Conrad İstanbul Bosphorus Yunan müziğinin ve lezzetlerinin buluştuğu özel bir gecede bu türün güçlü sesi Yani Kordomenidis’i ağırlayacak. İstanbul’da doğan Kordomenidis, müzik hayatına okul yıllarında arkadaşları ile kurduğu Birdy’s isimli Türkçe Rock grubunda bas gitarist olarak başladı, sonra akustik gitara geçti. Sanatçı halen kendi müzik çalışmaları ile birlikte Türkiye’de Yunan müziği yapan sanatçılara söz yazarlığı ve vokal koçluğu yapıyor. 28 Haziran akşamı Manzara Restoran’da gerçekleşecek konserde Kordomenidis, müzikseverleri unutulmaz anlar biriktirmeye davet ediyor.

“Hiçbir Şeyden Korkmuyorum”

Pera Film, bu yıl Onur Ayı’nı ‘hiçbir şeyden korkmuyorum’ programıyla kutluyor. 28 Haziran – 10 Temmuz arasında Pera Müzesi Oditoryumunda gerçekleşecek program kapsamında, kuir kültürünü ana akım sinema aracılığıyla geniş kitlelerle buluşturan iki kült film, ‘Priscilla Çöller Kraliçesi’ ve ‘Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı’ sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Onur Ayı seçkisi; ilham verici öyküleri, unutulmaz müzikleri, büyüleyici performansları, göz alıcı kostüm ve makyajlarıyla iki kült filmi bir araya getiriyor.

Fotoğrafın ustası ile zamanda yolculuk

İstanbul Modern’de yer alan ‘Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı’ başlıklı sergi, dünyada fotoğrafın en yaygın türlerinden biri olan belgesel fotoğrafa odaklanırken aynı zamanda Türkiye’nin 1950’lerden itibaren sosyal, politik, ekonomik, kültürel ve görsel tarihine de ışık tutuyor. Küratörlüğünü Merih Akoğul ve Demet Yıldız Dinçer’in üstlendiği sergi, 70 yıllık fotoğraf kariyeri süresince dönüşen Türkiye’yi pek çok açıdan kayıt altına alan Ozan Sağdıç’ın 127 fotoğrafına yer veriyor. Sergiyi, 20 Ekim’e kadar izleyebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün