Tel Aviv Üniversitesi´nden araştırmacılar, laboratuvarlarında normal camdan daha kolay üretilebilen, kendini onarabilen yeni bir cam üretim yöntemi icat ettiklerini açıkladılar.
Tel Aviv'deki biyomedikal ve malzeme bilimleri okullarında Prof. Ehud Gazit'in laboratuvarında ve İsrail'deki bazı araştırmacılarla birlikte çalışan Gal Finkelstein-Zuta, camın çatlaklarını onarabilen ve kendini iyileştirebilen bir yapıya sahip olduğunu keşfetti.
Yeni cam türü, peptitler (protein melokülü) üzerinde deney yaparken biraz peptit tozunu suya döken doktora öğrencisi Gal Finkelstein-Zuta tarafından keşfedildi.
Zuta, The Times of Israel'e verdiği demeçte, "Peptit tozunu, Kool-Aid (meyveli toz içecek markası) yapar gibi çözündü. Ancak ertesi gün, su buharlaştıktan sonra, camın kendiliğinden oluştuğunu fark ettim. Bu cam yapışkan özellik gösteriyor ve cam parçalarını bir araya getirebiliyor. Ayrıca normal camdan daha transparan. Bu yüzden daha geniş bir ışık dalga aralığını iletebilir’’ ifadelerini kullandı.
Araştırmacılar keşfin merceklerden uydu iletişimine kadar çeşitli teknolojilerde kullanılan cam üretimini basitleştirebileceğini belirtti.