CHP lideri Özgür Özel: “Hamas teröristtir”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail-Hamas savaşıyla ilgili Fatih Altaylı´nın Youtube kanalında açıklamalarda bulundu.

Toplum
1 Temmuz 2024 Pazartesi

CHP lideri Özgür Özel, "Hamas, gecenin bir yarısı uyuyan Yahudilerin üzerine bomba yağdırdı. Bu bir terör eylemidir. Ama meşru müdafaa hakkı diye başlatılan iş soykırıma vardı. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 40 bin kişi öldü. Bir tanesi terör eylemi diğeri ise devlet terörü. Savaş hukukuna aykırı işler yapılıyor. Savaşta hastane bombalanmaz. Bunlar hastane bombalıyor. Ambulansa roket atılıyor. İsrail’e en sert tepkinin bütün dünya tarafından gösterilmesi lazım. Filistin’i devlet olarak tanıma hamleleri doğru. Bütün dünyanın cesaretlendirilmesi, Türkiye’nin bu konuda aktif bir diplomasi sergiliyor olması lazım’’ ifadelerini kullandı.

Özel'in Hamas hakkındaki sözlerine sosyal medyada tepki yağdı. AK Partili milletvekilleri Mustafa Varank, Zehranur Aydemir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral da Özel'in sözlerini eleştirerek gerçeği çarpıttığını dile getirdi.

Mustafa Varank X platformundan yaptığı açıklamada, “76 yıldır süren zulüm, yağma ve katliamı görmeyip meselenin 7 Ekim'de başladığını söyleyebilmek için Netenyahu'nun savaş kabinesine güven oyu vermek gerekir. Muhalefetin başındaki zat için bu ya açık bir cahillik ya da zulüm altındaki insanlara büyük bir hakarettir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün