Blinken: “İsrail, Hizbullah nedeniyle kuzeydeki egemenliğini kaybetti”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hizbullah´ın İsrail´e karşı gerçekleştirdiği sınır ötesi saldırılar nedeniyle İsrail´in kuzeyde egemenliğini kaybettiğini belirtti.

Dünya
2 Temmuz 2024 Salı

Blinken, Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde yapılan halka açık bir röportajda, kuzey sınır bölgesinde yaşayan yaklaşık 60 bin İsraillinin evlerine dönemediğini belirtti.

Blinken, “İnsanlar evlerine gitmek için kendilerini güvende hissetmiyorlar, güvensizlik konusunda bir şeyler yapılmadıkça, insanlar geri dönmeyecekler. Hizbullah ile İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) arasında büyük bir savaşa yol açabilecek bir momentum var. Ancak ne İsrail ne Lübnan savaş istemiyor. İran'ın da savaş istemediğini düşünüyorum, çünkü Hizbullah'ın yok edilmesini istemiyor. Ayrıca İran İsrail ile doğrudan bir çatışmaya girerse Hizbullah'ı bir koz olarak elinde tutabilmek istiyor’’ ifadelerini kullandı.

Neredeyse dokuz aydır süren Hizbullah’ın sınır ötesi saldırılarının üçüncü bir Lübnan Savaşı'na dönüşeceği yönünde uluslararası endişe bulunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün