Roger Waters, Hamas´ın tecavüzlerini inkâr etti

Pink Floyd basçısı Roger Waters, Hamas´ın 7 Ekim´deki saldırıları sırasında İsrailli kadınlara tecavüz ettiklerini inkâr etti.

Dünya
4 Temmuz 2024 Perşembe

Waters, Britanyalı gazeteci Piers Morgan ile yaptığı röportajda, "Hamas’ın İsraillilere tecavüz ettiğine dair hiçbir kanıt yok” dedi. Morgan ise karşılık vererek, "Gerçek şu ki var. Hatta Birleşmiş Milletler’de bile kanıtlar bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Röportajda konu 7 Ekim'de kaçırılan en genç İsrailli rehine olan Kfir Bibas'a gelince gerilim arttı. Waters, bebeğin bir rehine takasında serbest bırakıldığını iddia etti. Morgan ise onu düzelterek, "Kfir Bibas serbest bırakılmadı" dedi. Öfkelenen Waters ise, "Bunu uyduruyorsun" diyerek karşılık verdi.

Waters'ın tutumu, onu sadece birçok hayranı ve kamu figürüyle değil, aynı zamanda eski grup arkadaşlarıyla da karşı karşıya getirdi. Mick Jagger ve Elton John da dahil olmak üzere ünlü müzisyenler, Waters'ın açıklamalarını kınayarak, görüşlerinin etik sınırları aştığını ve antisemitizmin müzik dünyasında yeri olmadığını belirttiler.

Birleşmiş Milletler, Mayıs ayında, Hamas’ın 7 Ekim'de İsraillilere tecavüz uyguladığını doğrulamış, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından sorgulanan bir Hamaslı da saldırı sırasında bir İsrailli kadına tecavüz ettiğini itiraf etmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün