Ohio´da 176 Yahudi mezar taşı tahrip edildi

ABD Ohio´daki Büyük Cincinnati Yahudi Mezarlıkları (JCGC) ve Cincinnati Yahudi Federasyonu, salı sabahı bir Yahudi mezarlığında 176 mezar taşının tahrip edildiğini bildirdi.

Dünya
4 Temmuz 2024 Perşembe

ABD Başkanı Joe Biden, X platformundan olaya tepki göstererek, vandalizm eylemini "alçakça" ve "iğrenç" olarak nitelendirdi. Biden, "Bu eylemleri kınıyorum. Sorumluların yasalar kapsamında soruşturulmasını destekliyorum" dedi.

JCGC, Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda, "Mezar taşlarının çoğu yüzüstü devrilmiş durumda, bu da etkilenen aileleri şu anda belirlemeyi zorlaştırıyor. Daha fazla bilgiye ulaştığımızda aileleri bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cincinnati Yahudi Federasyonu, devrilen mezar taşlarından bazılarının 1800'lerin sonlarına kadar uzandığını belirtti. Federasyon, Cincinnati Polis Departmanı, FBI ile bu olayla ilgili soruşturma yürüttüklerini ancak herhangi bir şüpheli bulunmadığını dile getirdi.

Cincinnati Yahudi Federasyonu yaptığı açıklamada, “Bu zorlu zamanlarda, nefrete karşı birlik olmamız hayati önem taşıyor. Tüm toplumu dikkatli olmaya ve birbirimize destek olmaya devam etmeye çağırıyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün