Bloomberg´den John Hopkins Üniversitesine 1 milyar dolarlık bağış

Yahudi asıllı milyarder Mike Bloomberg, Johns Hopkins Üniversitesi´ne tıp fakültesi öğrencileri için 1 milyar dolarlık burs yardımı yaptı.

Dünya
9 Temmuz 2024 Salı
Johns Hopkins Üniversitesi'nin 1964 mezunu Mike Bloomberg, “ABD ortalama yaşam süresindeki rahatsız edici düşüşten kurtulmaya çalışırken, ülkemiz ciddi bir doktor, hemşire ve halk sağlığı uzmanı açığıyla karşı karşıyadır. Buna rağmen tıp, hemşirelik ve yüksek lisans eğitimlerinin yüksek maliyeti çoğu zaman öğrencilerin üniversiteye kaydolmasını engellemektedir. Mali engelleri azaltarak, daha fazla öğrencinin kariyer hedefine ulaşmasını sağlayabilir ve onlara ihtiyaç duyan hastalara hizmet etmelerini sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Johns Hopkins Üniversitesi, bu sonbahardan itibaren tıp öğrencilerine, ailelerinin yıllık geliri 300 bin dolardan az olanlara, dört yıl boyunca yılda yaklaşık 65 bin dolar tutarında ücretsiz eğitim desteği sunacak. Yıllık geliri 175 bin dolardan az olan ailelerin öğrencilerinin ise yaşam masrafları ve harçları karşılanacak.

Üniversite Başkanı Ronald J. Daniels, "Bu tam kapsamlı bir burs. Bunu, tıp eğitiminin ülke çapında en iyi ve en parlak kişilere sunulmasını sağlamak için çok önemli bir hamle olarak görüyoruz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün