Müzik arkeologları yeniden İstanbul´da: PİNK MARTİNİ

Tuna SAYLAĞ Sanat
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren Pink Martini, China Forbes’un sıcak vokali ve Storm Large’ın konuk sanatçı olarak yer alacağı muhteşem bir konser ile 21 Temmuz’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak.   ‘Sympathique’, ‘Hang on Little Tomato’, ‘Hey Eugene!’, ’Je Dis Oui’ gibi albümleriyle altın ve platin plak kazanan, Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip Pink Martini, 30.yıl turnesi kapsamında İstanbul’da yine eşsiz bir konsere imza atacak.

***

Boğaz’ın kıyısında caz tınıları…

Zamansız, yenilikçi müziğiyle yaşayan en büyük saksafonculardan, 11 defa Grammy'e aday gösterilen Joshua Redman ve grubu, şarkılarını samimi ve kırılgan sesine emanet ettiği Gabrielle Cavassa ile 31. İstanbul Caz Festivali'ne konuk oluyor. 16 Temmuz’da Esma Sultan Yalısında gerçekleşecek bu caz deneyimini kaçırmayın!

***

Refakatsiz Çocuklar’ı görmek için son günler

Dünya sanat tarihinin en önemli sanatçılarından Amerikalı David Salle’nin Türkiye’deki ilk solo sergisi ‘Refakatsiz Çocuklar’, Sevil Dolmacı Galeri’de izlenmeye devam ediyor. Salle’nin bu yıl New York’taki stüdyosunda İstanbul için farklı medya ve boyutlarla ürettiği 21 yeni resimden oluşan sergide, sanatçının ‘Hayat Ağacı’ serisi ile yeni çalıştığı ‘Pencereler’ serisine ait resimler ziyaretçilere sunuluyor. Sergi, 25 Temmuz’da sona erecek.

***

Massive Attack müziğiyle başka bir evrenden seslenecek

Kendi jenerasyonunun ve müzik tarihinin; en yenilikçi ve etkili gruplarından Massive Attack, BKM ve Pozitif organizasyonuyla 23 Temmuz’da Bonus Parkorman’da müzikseverlerle buluşacak. Looplarıyla dinleyeni hipnotize eden, zamanın ötesindeki bu İngiliz müzik grubu, 2024 yazının en iddialı konserinden birine imza atmaya hazırlanıyor. Massive Attack’ın başka bir evrenden gelen müzikleriyle verecekleri konser, uzun süre unutulmayacak.

***

Trump Art Gallery’de ‘Form ve Ötesi’

Ressam Tuba Renkçi Taştan, altıncı kişisel sergisi ‘Form ve Ötesi’nde; günlük yaşamında karşılaştığı nesneleri, kendine özgü estetik bir anlayışla soyut ve soyutlamacı bir perspektifte ele alıyor. Eserler, izleyiciye düşünsel ve duygusal bir deneyim sunuyor. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, temmuz ayı boyunca Trump Art Gallery’de.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün