Gazze´den kurtarılan rehine: "Yeniden doğmak gibi"

Gazze´den İsrail ordusunun operasyonu ile kurtarılan rehine Almog Meir Jan´ın kaydettiği mesaj rehine mitinginde paylaşıldı: "Yeniden doğmak gibi."

Janet MİTRANİ Dünya
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Bir ay kadar önce Hamas'ın esaretinden kurtarılan Almog Meir Jan'ın kaydettiği mesaj geçtiğimiz cumartesi akşamı Rehineler Meydanında düzenlenen, rehinelerin ailelerine destek mitinginde paylaşıldı.  

Almog Meir Jan paylaştığı mesajında, "Bir anlaşmaya varmamız önemli; ben şimdi nasıl her sabah anneme sarılıyorsam, tüm anneler de çocuklarına ve eşlerine sarılabilsin diye..." dedi. 

Jan sözlerine "Ben Almog Meir Jan. Dört hafta önce Gazze'de tutsaklıktan kurtarıldım. [Buraya] geldiğim anda birçok insan bana sarıldı. Sonsuz bir sevgi hissettim. Geri dönmek bana yeni bir doğum günü gibi hissettirdi, yeniden doğmak gibi. Gerçekten Gazze'deki bütün rehinelerin bu yeniden doğuşu benim gibi yaşamalarını umuyorum. Bu vesileyle gerçek bir İsrail kahramanı olan Arnon Zmora'nın kaybından dolayı Zmora ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum" diyerek başladı. 

Jan mesajında ayrıca, "Bir anlaşmaya varmamız önemli; ben şimdi nasıl her sabah anneme sarılıyorsam, tüm anneler de çocuklarına ve eşlerine sarılabilsin diye... Anneme kavuşmam muhteşemdi. Bana en yakın kişi odur ve sadece bir bakışla birbirimizi anlarız. Onunla karşılaşmam şimdiye kadar yaşadığım en duygulu andı.  

Bu çok dokunaklı ve tüm insanlar sonsuz bir şekilde bu amaca bağlılar. Bu inanılmaz bir derecede güç veriyor ve duygulandırıyor. Sahneye çıkmak, fotoğraflarımızı görmek, eve dönmüş olmamız ve diğer herkesi bekliyor olmamız; bu benim her gün tekrarladığım dileğim ve duam" ifadelerini kullandı. 

Dokuz aydır çocuklarının dönmesini bekleyen rehine annelerine adanmış olan mitingde Almog'un annesi Orit Meir de konuştu. 

Rehine Matan Angrest'in annesi Anat Angrest de cumartesi akşamki Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için düzenlenen mitingde, Gazze'de bulunan bir video yoluyla oğlundan bir yaşam belirtisi aldığını söyledi. 

Angrest açıklamasında, "Oğlum Matan'dan bir yaşam belirtisi aldım; yaralı bir halde kameraya baktığı videoda Başbakan'a 'Netanyahu, bu nasıl oldu anlamıyorum, ama beni buradan kurtarman için sana güveniyorum' diyor" ifadelerini kullandı. 

İsrail medyasının haberine göre, cumartesi akşamı binlerce protestocu gösteri yaparak Hamas tarafından Gazze'de tutulan rehinelerin evlerine dönmeleri için çağrıda bulundu. 

Göstericiler Tel Aviv'in merkezi protesto bölgesinin yanı sıra Kudüs, Hayfa, Kayserya (Caesarea), Emek Hefer ve Karkur dahil olmak üzere, İsrail'in birçok şehir ve bölgesinde toplandılar. 

Jan, Noa Argamani, Shlomi Ziv ve Andrey Kozlov ile birlikte kurtarılmıştı. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün