Yunanistan´da sinagog saldırılarından 7 kişi tutuklandı

Yunan makamları geçen hafta, bu yılın başlarında Atina´da bir sinagog ve bir İsrailliye ait otele düzenlenen iki ayrı saldırı nedeniyle yedi kişiyi tutukladı.

Dünya
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Olaylar, 7 Ekim'de İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana Avrupa'da şiddetli antisemitizmin en son örneklerinden birini temsil ediyor. Fransa'da, yakın zamanda 12 yaşında bir kız çocuğu, Yahudi karşıtı olduğu iddia edilen bir tecavüzün kurbanı oldu; bahar aylarında Almanya'da bir sinagoga molotof kokteyli atıldı. Yakın zamanda bildirilen diğer saldırı hedefleri arasında Belçika ve İsveç'teki İsrail büyükelçilikleri de yer aldı. Geçtiğimiz günlerde, Belgrad'daki İsrail büyükelçiliğini koruyan bir Sırp polis memurunu yaralayan saldırgan vurularak öldürülmüştü.

Reuters'ın bildirdiğine göre, Yunanistan'daki şüphelilerden dördü (bir Yunan vatandaşı, iki İranlı ve bir Afgan) mayıs ayında bir İsrailliye ait bir otel ve restoranı hedef alan ev yapımı bombayla ilgili olarak suçlandı. Haziran ayında Atina'daki bir sinagogun girişine yanıcı madde fırlatılan olayla ilgili olarak biri Yunan, biri Afgan ve biri İranlı olmak üzere üç kişi daha tutuklandı.

Otel saldırganları, yabancılara ait bir mülke ırkçı saikli saldırı planlamakla ve insan hayatını riske atan kundaklamayla da suçlandı. Yetkililer, sinagog şüphelilerinin aynı şekilde kundakçılığın yanı sıra soygun ve diğer birçok suçla da suçlandığını belirtti.

Yunanistan, bir yıl önce Atina'daki Habad-Lubavitch merkezine yönelik planlı bir saldırıyı engellemişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün