Adalarda ´Sinemada Film Festivali´ başlıyor

Yaz aylarında sinemanın büyüsünü Adalar´a taşıyan ´Sinemada´, bu yıl 12-21 Temmuz tarihlerinde 4. Sinemada Film Festivali adıyla gerçekleşiyor.

Toplum
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Hem adalılara hem de ziyaretçilere açıkhavada film izleme keyfi sunan festival her yaştan sinemaseverin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor.

Büyükada Atatürk Meydanı, Büyükada Taş Mektep ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda gerçekleşecek 4. Sinemada Film Festivali, hem çocuklar hem de yetişkinler için son yılların öne çıkan yerli ve yabancı yapımların gösterimlerine ev sahipliği yapacak. ‘Bildiğin Gibi Değil’, ‘Mucize Aynalar’, ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’, ‘Oyuncaklar Firarda’, ‘80 Günde Devri Âlem’, ‘Karganın Uykusu’, ‘Aniden’, ‘Tavuri’, ‘Faruk’, ‘Ainbo: Amazon’da Büyük Macera’, ‘8x8’, ‘Cam Perde’, ‘Öğretmenler Odası’, ‘İlgi Alanı’, ‘Rodakis’i Ararken’, ‘Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir’, ‘Sanatoryum’, ‘Sararmış Yapraklar’, ‘Tereddüt’ ve ‘Umudunu Kaybetme’ adlı filmler izleyicilerle buluşacak. Yerli yapımların gösterimlerinin ardından gerçekleşecek söyleşilerde ise izleyiciler, film ekibine sorularını yöneltme imkânı bulacaklar.

Bunun yanı sıra usta yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve başarılı oyuncu Mert Fırat bir masterclass düzenlerken, Prof. Dr. Nevzat Kaya da Sefa Öztürk moderatörlüğünde ‘Topografyalar veya Film ve Mitos’ başlıklı bir söyleşi de olacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün